Feyenoord verliest met 4-2 van SS Lazio

Feyenoord is het Europese seizoen op dramatische wijze begonnen. De ploeg van Arne Slot kreeg tegen Lazio in Rome in de eerste helft alle hoeken van het veld te zien en kon dat na rust niet meer goedmaken: 4-2.

De jonge Quilindschy Hartman kreeg als linksachter verrassend de voorkeur boven Fredrik Bjørkan. Daarnaast verving Marcus Pedersen, die zaterdag nog uitviel met een knieblessure, net als afgelopen zaterdag Lutsharel Geertruida.

De ploeg van Slot had totaal geen grip op de behendige Romeinse aanvallers en keek al binnen een half uur tegen een 3-0 achterstand aan.

Eerst was het Luis Alberto die na vier minuten al koelbloedig afrondde na een steekpass van Matias Vecino, dwars door het Rotterdamse centrum. Elf minuten later schoot Felipe Anderson de 2-0 binnen. De Braziliaan kreeg van Hartman veel vrijheid om uit te halen en Justin Bijlow kon het ogenschijnlijk houdbare schot niet stoppen.

De 3-0 van Vecino, na een rebound vanuit een voorzet, maakte de ramphelft van Feyenoord compleet. Al viel de schade met drie tegendoelpunten, hoe gek het ook klinkt, gezien de kansenverhoudingen in de eerste helft eigenlijk nog wel mee. Namens Feyenoord kreeg Sebastian Szymanski in de eerste helft de enige kans, maar hij stuitte op Lazio-doelman Ivan Provedel.

In een poging nog iets te lijmen, voerde Slot in de rust een wissel door. Szymanski bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Alireza Jahanbaksh. De Iranïer kreeg kort na zijn entree een kans, maar zag zijn schot worden geblokt door een verdediger van Lazio. Wålemark was vanaf een meter of 25 vervolgens met een fraai schot ook dicht bij de 3-1.

In de 63ste minuut viel de 4-0. David Hancko stond niet goed gepositioneerd, waardoor Vecino plots alleen voor Bijlow opdook. De middenvelder kende geen genade en maakte de vierde Romeinse treffer.

Voor Feyenoord zat er daarna niets anders op dan proberen er nog iets van te maken. Dat deed de ingevallen Santiago Gimenez zeker, want nadat hij licht werd aangetikt in het strafschopgebied, verdiende hij een strafschop voor Feyenoord. De Mexicaan nam deze zelf en schoot de bal keihard tegen de touwen: 4-1. Vlak voor tijd tikte Gimenez ook nog de 4-2 binnen via een rebound na een schot op de onderkant van de lat van Oussama Idrissi.

Lazio – Feyenoord 4-2 (3-0)

4’ 1-0 Luis Alberto

15’ 2-0 Felipe Anderson

27’ 3-0 Matias Vecino

63′ 4-0 Matias Vecino

69′ 4-1 Santiago Gimenez (strafschop)

88′ 4-2 Santiago Gimenez

91′ 4-3 Santiago Gimenez

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Timber (86′ Paixao), Kökcü, Szymanski (46’ Jahanbakhsh); Dilrosun (64′ Wieffer), Danilo (64′ Gimenez), Wålemark (70′ Idrissi).

Bron: Rijnmond.nl