Nieuws

FEYENOORD VERLIEST MET 3-1 VAN RIJEKA

on

De eerste officiële wedstrijd van Feyenoord tegen een Kroatische tegenstander is donderdagavond uitgelopen op een teleurstelling. In de derde speelronde van de groepsfase van de Europa League was HNK Rijeka met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Fred Rutten. De enige goal van de Rotterdammers kwam op naam van Jens Toornstra, die in de tweede helft een vrije trap benutte. Spits Andrej Kramaric scoorde driemaal namens de thuisploeg. Matthew Steenvoorden maakte zijn Europese debuut voor Feyenoord.

Feyenoord was er een dag voor de wedstrijd tijdens de afsluitende training al achter gekomen dat het speelveld van Stadion Kantrida er allesbehalve als een biljartlaken bij ligt. De spelers hadden het na de oefensessie over een grasmat vol hobbels en kuilen. Op dat moment konden ze nog niet weten dat het veld er 24 uur later nog veel slechter bij zou liggen, wat alles te maken had met de regen die de hele dag onophoudelijk naar beneden was gevallen.

Het moeilijk bespeelbare veld ten spijt kende het duel een hoog tempo en slaagde Feyenoord erin de bal in de beginfase van de wedstrijd prima rond te laten gaan. De ploeg vond telkens de vrije man op het middenveld en bouwde van daaruit enkele aanvallen op, veelal over de linkerkant. Daar had Feyenoord in Elvis Manu haar gevaarlijkste man, zo ondervond ook rechtsback Ivan Tomecak. Hij werd in het eerste kwartier meermaals voorbij gesneld door de rappe aanvaller, die na vijf minuten zijn grootste kans kreeg en van dichtbij stuitte op doelman Ivan Vargic.

Nadat Manu even later een scherpe voorzet van de lijn gehaald zag worden, werden de keren dat Feyenoord voor het vijandelijke doel opdook steeds sporadischer. De ploeg werd langzaam teruggeduwd door Rijeka en mocht vooral in de laatste fase voor rust van geluk spreken dat een tegendoelpunt uitbleef. Kenneth Vermeer had al enkele keren zijn mannetje gestaan bij een aantal afstandsschoten van de thuisploeg, toen hij in de slotminuten van de eerste helft Andrej Kramaric voor zich zag opduiken. De doelman wierp zich met succes voor de bal en voorkwam zodoende een treffer van de topscorer van de Kroatische competitie.

Waar de eerste helft al levendig was, ontbrandde het duel in de tweede helft volledig. Kramaric kreeg na een uur spelen alsnog zijn doelpunt, toen hij aan het eindstation stond van een vloeiende aanval over de linkerkant en de bal van dichtbij binnen gleed. De voorsprong voor Rijeka kwam in een fase dat Feyenoord een overwicht had en via Manu haar twee grootste kansen van de wedstrijd had gekregen. Waar de aanvaller in de eerste helft nog van pech mocht spreken, had hij in de eerste tien minuten na rust minimaal één keer moeten scoren, toen hij twee keer alleen voor doelman Vargic opdook.

Nog geen twee minuten na het eerste doelpunt van Kramaric kon Feyenoord alsnog juichen, wat te danken was aan een magistrale vrije trap van Jens Toornstra. De middenvelder krulde de bal van zo’n 25 meter onhoudbaar in de kruising, waarmee hij de honderden meegereisde supporters in het uitvak in extase bracht en voor de op dat moment verdiende gelijkmaker tekende.

De vreugde in het Rotterdamse kamp was echter van korte duur, want in de daaropvolgende tien minuten kreeg Kramaric Feyenoord definitief op de knieën. Eerst zette de Kroatische topschutter Feyenoord in de zeventigste minuut op een nieuwe achterstand, door een diepe bal van buiten het strafschopgebied over Vermeer heen te wippen. Enkele minuten later was de hoop op minimaal een gelijkspel voor de formatie van Rutten definitief vervlogen, toen scheidsrechter Tom Hagen de bal op advies van zijn assistent op de stip legde na een overtreding van Terence Kongolo. Ook dat buitenkansje was besteed aan Kramaric, waarmee hij Feyenoord met een onnodige nederlaag huiswaarts stuurde: 3-1.

HNK Rijeka – Feyenoord 3-1
Scoreverloop:
63’ 1-0 Kramaric
65’ 1-1 Toornstra
70’ 2-1 Kramaric
76’ 3-1 Kramaric (strafschop)

Scheidsrechter: Hagen

Geel: Wilkshire, Nelom, Clasie (Feyenoord)

Opstellingen
HNK Rijeka: Vargic; Jajalo, Sharbini, Tomecak, Leskovic (64’ Samardzic), Cvijanovic, Mitrovic, Leovac, Moises 89’ (Krstanovic), Jugovic (84’ Kvrzic) en Kramaric.
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire (46’ Karsdorp), Steenvoorden, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards (80’ Te Vrede) en Manu (80’ Boëtius).

Bron: Feyenoord.nl

IMG_6743.PNG

You must be logged in to post a comment Login