Feyenoord verliest met 2-1 van AZ Alkmaar

Feyenoord heeft een pijnlijke nederlaag geleden. In Alkmaar zegevierde nummer vier AZ zondagmiddag door twee strafschoppen te benutten. Lutsharel Geertruida tekende na rust voor de aansluitingstreffer en helaas ook de 2-1 eindstand.

In het AFAS Stadion stond er voor zowel Feyenoord als AZ veel op het spel. Waar Feyenoord nog naar de bovenste plekken keek, hoopte AZ het gat naar de derde stek te verkleinen tot drie punten. Dat de belangen groot waren was af te zien aan het spel in de openingsfase, waarin de twee ploegen met elkaar uitvochten wie de bovenliggende partij zou worden in dit duel.

Daarin slaagde Feyenoord nog het best, zonder dat dit grote kansen opleverde. Maar alles ging op de schop na twee makkelijk gegeven strafschoppen voor AZ, die beiden werden benut door Jesper Karlsson. In de fase daarna mocht Feyenoord zelfs van geluk spreken dat de score niet hoger opliep. Justin Bijlow (redding op intikker Karlsson) en de VAR voorkwamen een derde tegentreffer.

In de tweede helft kreeg Feyenoord wat meer grip op de wedstrijd. De 2-1 van Lutsharel Geertruida in de 52ste minuut – een intikker na een scrimmage voor het AZ-doel – gaf het team en de 750 Feyenoord-supporters in het uitvak het vertrouwen dat er nog een resultaat te behalen was. Toch slaagde de ploeg daar niet in. Ondanks een handvol kansen voor Feyenoord hield AZ stand.