FEYENOORD VERLIEST MET 2-0 VAN HERACLES

Feyenoord heeft zaterdagavond een slechte generale repetitie beleefd voor de belangrijke uitwedstrijd tegen AS Roma van aanstaande donderdag in de Europa League. De ploeg ging op bezoek bij Heracles Almelo verrassend met 2-0 onderuit en leed daardoor duur puntenverlies in de jacht op de tweede plaats. Sven van Beek viel in de rust geblesseerd uit.
Feyenoord onderuit in Almelo
Dat Feyenoord in Almelo een getergd Heracles zou treffen was voorafgaand aan de wedstrijd al duidelijk. Niet alleen hadden de Heraclieden een roerige week achter de rug, waarin boze supporters verhaal kwamen halen na de nederlaag tegen Willem II en Oussama Tannane uit de selectie werd gezet na een incident op de training, maar bovenal is de ploeg verwikkeld in een hevige strijd tegen degradatie.

Feyenoord wist zodoende dat het op het kunstgras in het Polman Stadion tenminste dezelfde mate van vechtlust aan de dag moest leggen als de thuisploeg. Daar slaagde het elftal ook in, alleen lukte het de ploeg niet om voetballend het verschil te maken. Feyenoord had grote moeite om de kleine ruimtes op het veld op een goede manier te bespelen en maakte op de beslissende momenten te vaak niet de juiste keuzes.

Feyenoord weinig kansrijk
Zo was het te verklaren dat het doel van keeper Bram Castro pas halverwege de eerste helft voor het eerst onder vuur werd genomen, toen een afzwaaiende bal van Miquel Nelom over ging. De linksback leverde tien minuten later een goede voorzet af, die niet kon worden binnen gewerkt door Colin Kazim-Richards.

Het aantal kansen dat Heracles aan de andere kant van het veld voor rust creëerde was zo mogelijk nog kleiner. Desondanks ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in, dankzij een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Terence Kongolo wist toen de bal niet op te ruimen uit de defensie, waarop Bryan Linssen het leer ineens op zijn schoen nam. Zijn zwabberende schot zweefde precies over Kenneth Vermeer en viel via de onderkant van de lat achter de doellijn.

Feyenoord na rust op zoek naar gelijkmaker
Het uitvallen van Sven van Beek in de rust zorgde ervoor dat Rutten zijn ploeg in de tweede helft met drie verdedigers liet aantreden. Bovendien kwam halverwege de tweede helft Mitchell Te Vrede als extra spits in de ploeg, om zo te proberen tenminste een gelijkspel uit het vuur te slepen.

De ingrepen sorteerden enig effect, want Heracles-keeper Castro kreeg het naarmate het eindsignaal in zicht kwam steeds drukker. Zo moest hij handelend optreden op een schot van Karim El Ahmadi, die even eerder nog naast had geschoten. Castro was een kwartier voor tijd kansloos op een kopbal van Immers, maar werd toen gered door de doelpaal.

Feyenoord vocht ook in de slotfase voor wat het waard was, maar was aan de bal niet vernuftig genoeg om de defensie van Heracles uit elkaar te spelen. Alle hoop op een goed resultaat vervloog uiteindelijk vijf minuten voor tijd, toen Thomas Bruns helemaal vrij gelaten werd en uit een voorzet vanaf links raak kopte.

Heracles Almelo – Feyenoord 2-0
45+1’ 1-0 Linssen