Nieuws

FEYENOORD VERLIEST MET 1-2 VAN FC UTRECHT

on

Feyenoord heeft in de eigen Kuip een pijnlijke 1-2 nederlaag geleden tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Fred Rutten speelde een uitstekende eerste helft, maar was in deel twee het spoor geheel bijster. Door de nederlaag blijft Feyenoord steken op vier punten uit drie wedstrijden.

Feyenoord had in de eerste 45 minuten niets te duchten van een zeer matig FC Utrecht. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om snel de score te openen. Een pegel van Jordy Clasie verdween, van richting veranderd, naast en Elvis Manu (hij kreeg de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius) was een paar keer dreigend aan de flank. Ook Lex Immers had de openingstreffer op zijn schoen, maar de doorgebroken middenvelder vond keeper Robbin Ruiter op zijn weg.

Even later wist Mitchell te Vrede niet te profiteren van weifelend optreden van Ruiter. De aanvaller van Feyenoord kopte na twintig minuten naast na een voorzet van Luke Wilkshire en Manu kreeg de bal niet langs Ruiter. Feyenoord bleef domineren en creëerde kans op kans. Clasie probeerde het nog maar eens van afstand, waarna de rebound van Tonny Vilhena van de lijn werd gehaald. Na dik een half uur spelen was het dan toch raak. Clasie vond met een hele fijne vrije trap het hoofd van Te Vrede: 1-0.

De thuisclub ging op jacht naar meer, maar Te Vrede kopte van dichtbij op de voeten van Ruiter, waarna Immers de paal raakte. FC Utrecht had in 45 minuten voetbal werkelijk nog niets laten zien, maar een minuut in blessuretijd viel toch de gelijkmaker. Ruben Schaken liet zich aftroeven, waarna Nacer Barazite keeper Erwin Mulder verschalkte: 1-1.

Het eerste wapenfeit na rust was wel van de bezoekers. Na een snelle uitbraak knalde Issa Kallon hoog over. In de openingsfase golfde het spel op en neer, van een groot Rotterdams overwicht was helemaal geen sprake meer. FC Utrecht bleef zelfs eenvoudig op de been en durfde ook regelmatig het vijandelijke doel te zoeken. Rutten bracht met Boëtius en Bilal Basacikoglu vers bloed om de haperende ploeg weer op gang te helpen. Eerstgenoemde kreeg twintig minuten voor tijd ook een mogelijkheid, maar hij mikte ruim over.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak, toen Rodney Antwi na een pass van Tommy Oar wel heel makkelijk door de defensie van Feyenoord sneed en Mulder kansloos liet: 1-2. Feyenoord, dat het spoor al een tijdje bijster was, kreeg vanuit het niets een dot van een kans. Boëtius stuurde Miquel Nelom weg, maar zijn voorzet (of schot) ging aan iedereen voorbij. Van een slotoffensief was verder geen sprake. FC Utrecht pakte de drie punten in de Kuip.

Scoreverloop: 33′ Mitchell te Vrede 1-0, 45+1 Nacer Barazite 1-1, 72. Rodney Antwi 1-2

Opstelling Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen (80. Karsdorp), Nelom, Clasie, Immers, Vilhena, Schaken (64. Bilal), Te Vrede, Manu (64. Boetius)

Bron: Rijnmond.nl

IMG_5296-0.PNG

You must be logged in to post a comment Login