Nieuws

FEYENOORD VERLIEST MET 1-0 VAN HEERENVEEN 

on

Feyenoord staat komende zondag in De Kuip voor een lastige opgave om de finale van de play-offs te bereiken. In de eerste wedstrijd onder leiding van Giovanni van Bronckhorst ging de ploeg donderdagavond op bezoek bij SC Heerenveen ondanks een verdienstelijk optreden met 1-0 onderuit. Het winnende doelpunt werd zeven minuten voor tijd gemaakt door Simon Thern. Bilal Basaçikoglu verliet in de slotfase per brancard het veld.

Als Van Bronckhorst halverwege het duel in Friesland ergens tevreden over kon zijn, dan was het de instelling die door Feyenoord werd getoond. Na de matige reeks van de laatste weken had de voormalige topvoetballer de spelersgroep op het hart gedrukt vooral als team te opereren. Door keihard te werken, hier en daar elkaars fouten te corrigeren en de duels niet te schuwen lieten de spelers zien die boodschap ter harte te hebben genomen.
Waar het met de inzet van Feyenoord wel goed zat, hield het optreden in voetballend opzicht te wensen over. Dat was wellicht ook niet verwonderlijk, gezien de vele tikken die het elftal de laatste weken moest incasseren. Bovendien maakte ook Heerenveen weinig indruk. Beide ploegen leken de bal liever niet in bezit te hebben, getuige het vele balverlies dat aan beide kanten werd geleden. Omdat de Friezen vooral loerden op de tegenaanval en Feyenoord zich moeilijk raad wist met het geboden initiatief, kende de eerste helft een vrij vlak verloop.
Toch scheelde het bijzonder weinig of de door Heerenveen gekozen speelwijze leverde al vroeg in de wedstrijd het voor hen gewenste resultaat op, toen Luciano Slagveer na razendsnelle omschakeling oog in oog met Kenneth Vermeer verscheen. Door zijn doel goed te verkleinen voorkwam de doelman een grote domper voor Feyenoord, dat zelf kort voor rust haar grootste mogelijkheid kon noteren. Sven van Beek zag toen zijn kopbal uit een hoekschop van de lijn gehaald worden door Joost van Aken.
Het verloop van de eerste helft had het geloof bij Feyenoord op een goed resultaat doen toenemen, zo bleek na de hervatting. Nog meer als voor rust was het middenveld in Rotterdamse handen en als gevolg daarvan ontstonden ook mogelijkheden op het zo belangrijke uitdoelpunt. Helaas ontbrak het aan de echte overtuiging voor het doel en was ook de eindpass vaak onzuiver, terwijl Jens Toornstra een prima vrije trap rakelings naast zag gaan.
Zo was het Feyenoord dat zeker na rust de meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt, maar was het Heerenveen dat daadwerkelijk de trekker overhaalde. Een hoge bal van Joey van den Berg werd door invaller Henk Veerman richting de tweede paal gekopt, waar Simon Thern alleen maar het laatste zetje hoefde te geven. Daarmee bepaalde de middenvelder van Heerenveen niet alleen de eindstand, maar bezorgde hij Feyenoord tevens een lastige uitgangspositie voor de return in De Kuip van zondag.
SC Heerenveen – Feyenoord 1-0

Scoreverloop:

83’ 1-0 Thern
Scheidsrechter: Makkelie
Geel: St. Juste (SC Heerenveen), Boëtius, Kongolo (Feyenoord)
Opstellingen:

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, St. Juste, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Thern (85’ Otigba); Slagveer, Uth (78’ Veerman) en Larsson (89’ Duarte).

Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Basaçikoglu (88’ Achahbar), Kazim-Richards en Boëtius.

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login