Nieuws

FEYENOORD VERLIEST MET 0-3 VAN SOUTHAMPTON 

on

Feyenoord heeft donderdagavond het hoofd moeten buigen voor Southampton FC. De Rotterdammers bleken in de uitverkochte Kuip niet opgewassen tegen de nieuwe club van Jordy Clasie, die na een uur spelen onder een daverend applaus van het legioen door Ronald Koeman naar de kant werd gehaald. The Saints wonnen de Openingswedstrijd uiteindelijk met 0-3, door doelpunten van oud-Feyenoorder Graziano Pellè, Maya Yoshida en invaller Juanmi.
Scoren deed Pellè kort na zijn officiële afscheid dus wel weer in De Kuip, juichen niet. De Italiaan kon na veertig minuten niet anders dan de bal binnen tikken, nadat Dusan Tadic hem een niet te missen kans schonk. De voormalige smaakmaker van FC Twente was na een pass van achteruit net iets eerder bij de bal dan Kenneth Vermeer en tikte de bal nog net langs de uitgekomen doelman.
De treffer van de in De Kuip nog altijd zo populaire spits kwam aan het einde van een eerste helft waarin Feyenoord het vooral in de openingsfase moeilijk had met The Saints, maar het duel daarna steeds meer onder controle kreeg. Afgezien van een kopbal van Terence Kongolo na een corner van Marko Vejinovic kwamen de Rotterdammers niet tot grote kansen, waardoor ze na de rust op zoek moesten naar de gelijkmaker.
Die opdracht was aanvankelijk aan de ploeg van Van Bronckhorst besteed. Gesteund door het legioen zocht het de aanval en Rick Karsdorp was de eerste Feyenoorder die van zich liet spreken. De rechtsback demonstreerde zijn verfijnde traptechniek met een heerlijke volley vanaf twintig meter, maar zag de bal uiteindelijk net over het doel van voormalig Ajacied Maarten Stekelenburg vliegen.
De toon leek hiermee gezet, maar toch was het Southampton dat gedurende de tweede helft steeds verder wegliep van Feyenoord. Na een uur kopte centrale verdediger Yoshida een vrije trap achter Vermeer, waarna Juanmi de stand een kleine tien minuten voor tijd naar 0-3 tilde. Op dat moment had ook Pellè bij zijn wissel al een staande ovatie gekregen van Feyenoords supporters, die moesten toezien hoe een hardwerkend Feyenoord niet bij machte bleek de Premier League-club pijn te doen. 
Feyenoord – Southampton FC 0-3

Scoreverloop:

40’ 0-1 Pellè

61’ 0-2 Yoshida

83’ 0-3 Juanmi
Scheidsrechter: Janssen

Geel: Kongolo (Feyenoord)

Opstellingen:

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Dammers, Kongolo, Nelom (76’ Woudenberg); Toornstra, Vejinovic, El Ahmadi (70’ Vilhena); Başacıkoğlu, Kuyt en Kazim-Richards (66’ Manu).

Southampton FC: Stekelenburg; Soares, Fonte, Yoshida, Targett; Wanyama, Clasie (61’ Ward-Prowse), Davis; Tadic (78’ Reed), Pellè (81’ Long) en Mane (61’ Juanmi).

  

You must be logged in to post a comment Login