Nieuws

FEYENOORD VERLIEST MET 0-1 VAN AARTSRIVAAL

on

Feyenoord heeft de Klassieker in de Kuip tegen Ajax onnodig met 0-1 verloren. De ploeg van trainer Fred Rutten was de gehele wedstrijd beter, maar met name in de eerste helft miste de Rotterdamse formatie kans op kans. Door de nederlaag blijft Feyenoord steken op vijf punten uit zes duels.

De thuisploeg opende furieus tegen de aartsrivaal. Jordy Clasie raakte met een pegel van zo’n elf meter al na 55 seconden de lat. Feyenoord denderde door in de eerste minuten en ook Ruben Schaken (kopbal) trof het aluminium boven keeper Jasper Cillissen. Een minuut later scoorde Ajax vanuit het niets. Ricardo van Rhijn schoot een vrije trap achter de aan de grond genagelde doelman Kenneth Vermeer: 0-1.

De Rotterdammers leken nauwelijks aangeslagen door deze zeperd en voerden de druk verder op. Ajax had opnieuw geluk toen Sven van Beek met een kopbal de lat raakte. Colim-Kazim Richards, voor het eerst in de basis, was met een prachtige boogbal dichtbij de gelijkmaker, maar Cillessen zag de inzet van de spits net naast gaan. Een volley van Clasie halverwege het eerste bedrijf verdween over het vijandelijke doel.

De bezoekers kwamen zelden voor het Rotterdamse doel, maar ex-Spartaan Anwar El Ghazi werd wel gevaarlijk na balverlies van Clasie op het middenveld. De flankaanvaller van de Amsterdammers zag zijn pegel door Vermeer uit de hoek geranseld worden. Uit de toegekende hoekschop kopte Kolbeinn Sigthorsson voorlangs.

In de slotfase van de eerste helft had Kazim moeten scoren. Na een perfecte aanname kwam hij oog in oog met Cillessen, maar de spits schoot jammerlijk naast.

Vlak na rust was de eerste kans wel voor Ajax. Sigthorsson ontsnapte maar Vermeer pareerde de knal van de IJslander. Feyenoord probeerde de druk weer op te voeren, maar kansen bleven uit. Ajax beperkte zich tot verdedigen en gaf weinig meer prijs. Rutten besloot daarom Elvis Manu en Tonny Vilhena te brengen voor Schaken en Karim El Ahmadi.

Een kwartier voor tijd stichtte Feyenoord eindelijk weer gevaar. Een ferme kopbal van Jean-Paul Boëtius werd onschadelijk gemaakt door Cillessen. Even later kwam Mitchell te Vrede in het veld voor de geblesseerde Terence Kongolo, die centraal de voorkeur kreeg boven Joris Mathijsen.

In de slotfase was Ajax dichtbij een goal, maar Thulani Serrero miste vlak voor het doel. Ver in blessuretijd kreeg Te Vrede werkelijk een dot van een kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Dertig seconden later tikte Cillessen een kopbal van de ingevallen spits over.

Feyenoord wacht nog steeds op de eerste thuiszege van dit seizoen in de Kuip.

Scoreverloop: 4. Ricardo van Rhijn 0-1

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Kongolo (78. Te Vrede), Van Beek, Nelom, Clasie, El Ahmadi (71. Vilhena), Toornstra, Schaken (71. Manu), Kazim, Boëtius.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_5296.PNG

You must be logged in to post a comment Login