Feyenoord verliest laatste wedstrijd van het seizoen met 0-1

Kampioen Feyenoord heeft het verder glansrijke seizoen zondag met een nederlaag afgesloten. De ploeg van Arne Slot kreeg in eigen huis volop mogelijkheden tegen Vitesse, maar stuitte keer-op-keer op goalie Kjell Scherpen en ging onderuit door een doelpunt van Marco van Ginkel: 0-1.

Een trip naar Ibiza, de contractverlenging van Arne Slot. Over voetbal ging het rondom Feyenoord de voorbije dagen nauwelijks, waarbij uiteraard vooral het wel of niet blijven van Slot het gespreksonderwerp was.

Het maakte dat de wedstrijd tegen Vitesse voor alles en iedereen bij Feyenoord vooral in het teken van feesten stond, voorafgaand aan een nieuw seizoen waarin met Slot Champions League-voetbal gespeeld gaat worden. Dat nam overigens niet weg dat Feyenoord de wedstrijd tegen Vitesse nog wel wilde winnen, aangezien het daarmee het superseizoen in stijl zou afsluiten en het eigen puntenrecord van 85 zou evenaren.

De ploeg van Slot begon furieus aan de wedstrijd. Quinten Timber kreeg al na zes minuten de eerste kans. De middenvelder haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar schoof net naast. Niet lang erna kwam Kasanwirjo in de buurt van zijn eerste Feyenoord-goal, maar de verdediger zag zijn inzet van de lijn afgehaald worden door Vitesse-verdediger Carlens Arcus.

Kasanwirjo had een wereldgoal op zijn schoen en zag zijn inzet richting de kruising vliegen, maar Scherpen tikte de bal uit de kruising. En na 26 minuten dacht Geertruida te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vitesse kwam vlak voor rust op 0-1, door een doelpunt van Marco van Ginkel. Het leek buitenspel, maar de VAR besliste ander

Na rust moest Feyenoord, waar Paixão inviel voor Idrissi, dus een achterstand goed zien te maken.

Danilo dacht uiteindelijk toch de gelijkmaker te produceren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Feyenoord scoorde niet meer en sloot het verder glansrijke seizoen met de tweede nederlaag in de eredivisie af. Spelers en staf kunnen nu op vakantie, waarna in augustus het nieuwe eredivisieseizoen van start gaat.

Bron: Rijnmond.nl