Nieuws

FEYENOORD VERLIEST IN ZWOLLE

on

Feyenoord heeft zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle een dure nederlaag geleden. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor in het IJsseldelta stadion met 3-2. Al na zeven minuten stond de thuisploeg via een eigen doelpunt van Graziano Pellè en een treffer van Darryl Lachman op een 2-0 voorsprong. Twee goals van Pellè, – de eerste betekende voor Feyenoord de 4000ste treffer in de eredivisie – brachten de ploeg nog voor rust terug in de wedstrijd, maar Denni Avdic zorgde een kwartier voor tijd voor de winnende treffer van PEC.

In aanloop naar het duel in Zwolle had trainer Ronald Koeman al aangekondigd dat zijn ploeg vol aan de bak moest. Dat werd helemaal duidelijk op het moment dat Feyenoord in het IJsseldelta stadion al na zeven minuten op een 2-0 achterstand stond. Nadat Pellè een hoekschop van de thuisploeg op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman had gewerkt, werd de voorsprong even later verdubbeld door Darryl Lachman. De verdediger werd diep gestuurd door Arne Slot en schoof de bal koelbloedig achter de uitkomende Erwin Mulder. PEC Zwolle deelde daarmee een mokerslag uit aan Feyenoord, dat vervolgens duidelijk moeite had om die klap te boven te komen. De ploeg wist zich geen raad met het positiespel van de thuisploeg en kwam tekort in de persoonlijke duels. Des te knapper was het dat Feyenoord de vroeg opgelopen achterstand nog voor rust wist om te buigen. De ploeg kreeg halverwege de eerste helft al steeds meer grip op het duel, maar verzuimde zichzelf daarvoor te belonen, toen onder meer Wesley Verhoek een goede mogelijkheid miste op de aansluitingstreffer. Twee goals van Pellè in een tijdsbestek van twee minuten brachten Feyenoord na ruim een half uur helemaal terug in de wedstrijd, waarna de opluchting duidelijk van de gezichten van de Feyenoorders was te lezen. Met name het eerste doelpunt van de Italiaanse spits was van grote schoonheid. Nadat PEC Zwolle de bal in het eigen strafschopgebied niet weg kreeg, zorgde Pellè met een schitterende omhaal voor de aansluitingstreffer. Het betekende de 4000ste treffer van Feyenoord in de eredivisie, die een minuut later direct werd opgevolgd door de 4001ste. De spits kopte een hoekschop van Clasie hard binnen, waarmee Feyenoord op gelijke hoogte kwam. Zodoende kon Feyenoord na rust op jacht naar de voorsprong, die er direct na de thee ook leek te komen.

Lex Immers zette Tonny Vilhena vrij voor Diederik Boer, maar de poging van de middenvelder om de bal over de doelman heen te schieten mislukte. Minstens zo groot was de kans die Pellè na ruim een uur spelen kreeg, toen hij een voorzet van de ingevallen Ruben Schaken van dichtbij over het doel kopte. Het bleken dure missers, want het was PEC Zwolle dat diep in de tweede helft opnieuw op voorsprong kwam. De thuisploeg sloeg een kwartier voor het einde van de wedstrijd via Denni Avdic toe uit een hoekschop, die bij de tweede paal van dichtbij binnentikte. Die klap kwam Feyenoord ondanks grote mogelijkheden voor onder meer Bruno Martins Indi en Lex Immers niet meer te boven, waardoor het in Zwolle tegen een dure nederlaag aanliep. PEC Zwolle – Feyenoord 3-2 Scoreverloop: 2′ 1-0 Pellè (eigen doelpunt) 7′ 2-0 Lachman 33′ 2-1 Pellè 34′ 2-2 Pellè 75′ 3-2 Avdic Scheidsrechter: Braamhaar Geel: – Opstellingen: PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Drost (46′ Narsingh); Klich, Slot (76′ Gravenbeek), Pluim; Achenteh, Avdic en Mokhtar (82′ Valpoort). Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij (84′ Goossens), Mathijsen, Martins Indi; Clasie (46′ Vormer), Immers, Vilhena; Verhoek (59′ Schaken), Pellè en Boëtius.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login