Feyenoord verliest in Zweden, maar plaatst zich voor groepsfase Conference League

Feyenoord heeft zich donderdagavond voor de groepsfase van de Conference League geplaatst. In Zweden verloren de Rotterdammers met 3-1 van IF Elfsborg, maar na de 5-0 overwinning van vorige week in De Kuip kwam Europees voetbal tot in ieder geval de winterstop niet in gevaar.

Feyenoord speelde de eerste helft in Zweden in een rustig tempo, maar creëerde wel een aantal mogelijkheden. Zo werd een schot van Alireza Jahanbakhsh door Elfsborg-doelman Tim Rönning net over getikt en krulde Guus Til de bal op de lat.

Aan de andere kant kwam de thuisploeg ruim tien minuten voor rust net niet op voorsprong. Aanvaller Luis Sinisterra haalde een kopbal ternauwernood van de lijn. Even later was het alsnog 1-0. Na een overtreding van Gernot Trauner op de rand van de zestien schoot Elfsborg-aanvoerder Johan Larsson zijn ploeg met een vrije trap op voorsprong.

Kort na rust werd het zelfs 2-0 voor de thuisploeg. Na een slechte inworp van Marcus Pedersen lag de bal een paar seconden later in het net, via Alexander Bernhardsson, die de bal in de verre hoek achter Marciano binnen wist te werken. Tien minuten later kreeg Elfsborg een grote kans op 3-0, maar die stond doelman Marciano in de weg.

In de daaropvolgende omschakeling maakte Feyenoord de belangrijke aansluitingstreffer. Op aangeven van Luis Sinisterra schoot Guus Til de bal binnen in de korte hoek.

Elfsborg vergrootte een kwartier voor tijd weer de marge met twee doelpunten. Een schot van Marokhy Ndione werd van richting veranderd en viel zomaar binnen. Elfsborg kreeg daarna nog wel een kans op meer, maar het bleef uiteindelijk bij 3-1 in Zweden. Daarmee gaat Feyenoord in de koker tijdens de loting (vrijdag om 13:00u) voor de groepsfase van de Conference League.

IF Elfsborg – Feyenoord 3-1 (1-0)

42′ Johan Larsson 1-0
49′ Alexander Bernhardsson 2-0
61′ Guus Til 2-1
77′ Marokhy Ndione 3-1

Opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Burger, Malacia; Toornstra, Kökcü, Til; Jahanbakhsh (87′ Benita), Linssen (74′ Bannis), Sinisterra (74′ Haps)

Bron: Rijnmond.nl