Nieuws

FEYENOORD VERLIEST IN WAALWIJK

on

Feyenoord is zondag op pijnlijke wijze onderuit gegaan in Waalwijk. Het duel tussen de ploegen van Ronald en Erwin Koeman leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Aurélien Joachim bezorgde zijn ploeg in blessuretijd met een kiezelhard schot de volle winst. Graziano Pellè maakte na een schorsing van drie duels zijn rentree in het elftal.

De waarschuwende woorden van Ronald Koeman galmden nog na tijdens de eerste helft in het Mandemakers Stadion. De hoofdtrainer had daags voor de ontmoeting in Waalwijk al aangegeven dat de uitwedstrijd tegen RKC, ondanks de lage klassering van die ploeg, allesbehalve garant stond voor een eenvoudige middag. Hoewel Koeman waarschijnlijk liever geen gelijk had gekregen, kon hij halverwege het duel al constateren dat de thuisploeg het Feyenoord inderdaad behoorlijk lastig maakte.

Anderzijds kon Feyenoord het grotendeels zichzelf aanrekenen dat het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen vaker niet dan wel zichtbaar was op het veld. RKC koos ervoor ver in te zakken en met een compacte speelwijze het initiatief aan de bezoekers te laten, maar het tempo dat de Rotterdammers in balbezit hanteerden lag veel te laag om een opening te creëren in de hechte Waalwijkse defensie. Bovendien sloop naarmate het duel vorderde de slordigheid steeds meer in het spel van de ploeg.

Een van de gevolgen van het spelbeeld was dat er voor rust nauwelijks hoogtepunten voor beide doelen te noteren vielen. Feyenoord was in het eerste kwartier, de beste fase die de ploeg in de eerste 45 minuten kende, nog wel gevaarlijk uit twee dode spelsituaties. Eerste knalde John Goossens een vrije trap net over, waarna een vrije trap van Jordy Clasie aan alles en iedereen voorbij ging en vervolgens dankzij doelman Jan Seda net niet in de verre hoek belandde.

Waar RKC, op een aardige mogelijkheid voor Robert Braber na, voor rust nauwelijks in de buurt van doelman Erwin Mulder kwam, had het kort na de theepauze zomaar op voorsprong kunnen komen. Oud-Feyenoorder Romeo Castelen brak op snelheid door in het strafschopgebied, maar kegelde de bal in het zijnet. Nog geen minuut later noteerde ook Feyenoord een enorme kans op de openingstreffer, toen Lex Immers na een goede voorzet van Goossens rakelings naast kopte.

De opwinding die met de goede kansen voor beide teams ontstond bleek opmaat voor de rest van de tweede helft, waarin het spelbeeld op en neer golfde. RKC kroop meer en meer uit haar schulp en had in de persoon van Castelen iemand die bij vlagen een plaag was voor de Feyenoord-defensie. Bovendien kon de thuisploeg rekenen op de kwaliteiten van doelman Seda, die na ruim een uur spelen twee keer een prima antwoord had op pogingen van Graziano Pellè.

Hoewel beide ploegen tot de laatste minuten op zoek bleven gaan naar een doelpunt, was het voor zowel RKC als Feyenoord te weinig om serieus aanspraak te mogen maken op de overwinning. Een doelpuntloos gelijkspel leek dan ook het logische gevolg te zijn, tot dat de bal diep in blessuretijd voor de voeten van Aurélien Joachim kwam. De spits aarzelde geen moment en kegelde de bal onhoudbaar achter Mulder, waardoor de ploeg van Erwin Koeman als winnaar van het veld stapte.

RKC Waalwijk – Feyenoord 1-0
Scoreverloop:
90+3’ 1-0 Joachim

Scheidsrechter: Vink

Geel: Kongolo, Pellè (Feyenoord)

Opstellingen:
RKC Waalwijk: Seda; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Braber (80’ Anderson), Duits; Castelen, Beauguel (59’ Schet) en Joachim.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena (71’ Bakkal); Schaken (65’ Boëtius), Pellè en Goossens (77’ Armenteros).

Bron: Feyenoord.nl

20131122-180327.jpg

You must be logged in to post a comment Login