Feyenoord verliest 120 minuten durend oefenduel

Feyenoord heeft de tweede thuiswedstrijd in de voorbereiding verloren. Union Sint-Gillis zegevierde zaterdagmiddag op een zonovergoten en drukbezocht Varkenoord met 0-4, mede dankzij een treffer van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop. Arne Slot stelde twee ploegen op, verdeeld over het eerste en tweede uur van de 120 minuten durende confrontatie.

Het treffen met Union Sint-Gillis, dat afgelopen droomseizoen afsloot als de nummer twee van België, was een weerzien met Bart Nieuwkoop. De rechtsback uit Feyenoords kampioensteam van 2017 was regelmatig de directe tegenstander van Javairo Dilrosun. De buitenspeler maakte zijn officieuze debuut op Varkenoord.

Dilrosun liet zich zien met enkele individuele acties, maar het was Nieuwkoop die zijn naam op het scorebord zette. In de 44ste minuut dook hij op in het strafschopgebied en liet hij Justin Bijlow kansloos. Aan het eind van de eerste helft – van zestig minuten – verdubbelde Dennis Eckert de marge voor de club uit Brussel door na een vrije trap volledig vrij binnen te schieten.

Feyenoord stelde daar voor rust, met de beoogde basisspelers, en na de pauze, met voornamelijk jeugdige talenten én de clubloze Jean-Paul Boëtius, amper kansen tegenover. De gestopte strafschop van goalie Thijs Jansen in de 71ste minuut was een van de spaarzame hoogtepunten. Uiteindelijk viel de 0-3 alsnog (Ross Sykes) en kreeg Feyenoord ook nog een vierde treffer om de oren (Ilyes Ziani).

Feyenoord komt volgende week zondag weer in actie, als Olympique Lyon op bezoek komt in De Kuip. Wil jij bij Feyenoord – Olympique Lyon aanwezig zijn? Seizoenkaarthouders, Legioen-leden en Junioren Kameraadjes kunnen kaarten bestellen in de Online Ticketshop (klik hier).

Feyenoord – Union Sint-Gillis 0-4 (0-2)
44’ Bart Nieuwkoop 0-1
58’ Dennis Eckert 0-2
98’ Ross Sykes 0-3
120’ Ilyes Ziani 0-4

Opstelling eerste helft: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Hendrix; Geertruida, Toornstra, Aursnes; Jahanbakhsh (30’ Wålemark), Danilo, Dilrosun.

Opstelling tweede helft: Jansen; Benita, Valk, Diemers, Baars; Taabouni, Boëtius (90’ Milambo), Hartjes; Naujoks, Groen, Wålemark (90’ Dermane).