Feyenoord V1 wint overtuigend van VV Alkmaar

Feyenoord Vrouwen 1 blijft ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In de vierde speelronde werd VV Alkmaar zondagmiddag overtuigend met 3-0 aan de kant gezet. De doelpunten werden gemaakt door Maxime Bennink (2) en Esmee de Graaf.

Op Varkenoord begon de ploeg van Danny Mulder zeer overtuigend aan de wedstrijd. Waar er de afgelopen weken, ondanks drie winstpartijen, nog wel eens ontevreden geluiden te horen waren over het vertoonde spel, was Feyenoord tegen VV Alkmaar vanaf de eerste minuut op dreef.

Door hoog druk te zetten liet Feyenoord de tegenstander in de eerste twintig minuten amper over de middenlijn komen. Het goede spel betaalde zich uit in een prachtig doelpunt: Maxime Bennink wist in de 23ste minuut van buiten het strafschopgebied in de verre hoek raak te schieten: 1-0.

Genoeg kansen
In het restant van de eerste helft kreeg Feyenoord nog genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slaagde er niet in om zichzelf te belonen. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
In de tweede helft was het vrijwel direct raak. Meteen na de aftrap werd Maxime Bennink met een fraaie steekpass alleen voor de keeper van VV Alkmaar gezet. Bennink schoot haar tweede van de middag binnen, en verdubbelde zo de voorsprong voor haar ploeg.

Kopgoal
De uitslag werd zelfs nog mooier voor Feyenoord Vrouwen 1, want in minuut 54 kopte Esmee de Graaf een mooie voorzet van Sanne Koopman tegen de touwen. De Graaf bepaalde hiermee de eindstand op 3-0.

Scoreverloop
23′ Bennink 1-0
46′ Bennink 2-0
54′ De Graaf 3-0

Opstelling Feyenoord
Weimar; De Graaf, Ypema, Verspaget, Brandau (89′ Obispo); Van den Goorbergh, Boshuizen, Van de Ven (76′ Van de Lavoir); Bennink, Koopman, Ellouzi.

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op zondag 23 oktober, als de ploeg op bezoek gaat bij PEC Zwolle. Op zondag 6 november speelt Feyenoord V1 op Varkenoord tegen Ajax. Hierbij aanwezig zijn? Koop je kaart(en) hier.