Feyenoord V1 wint met 2-1 van nieuwkomer SC Telstar

Feyenoord Vrouwen 1 heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Eredivisie-debutant SC Telstar werd uiteindelijk moeizaam met 2-1 verslagen. Hierdoor gaat de ploeg van Danny Mulder met negen punten uit drie wedstrijden de interlandbreak in.

Na een flitsend begin, waarin basisdebutant Sanne Koopman haar ploeg al binnen het kwartier op 1-0 zette, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord Vrouwen 1. Zeker niet toen Zoï van de Ven na een knappe individuele actie de score in minuut 21 wist te verdubbelen.

Vlak voor rust ging het echter toch nog mis voor Feyenoord: na een rommelige situatie voor het doel van Jacintha Weimar wist Telstar de aansluitingstreffer te scoren, en de wedstrijd zo weer spannend te maken.

Tweede helft
Na rust kregen de bezoekers verrassend de overhand op het veld. Feyenoord had moeite om onder de druk uit te voetballen, en net als bij de twee eerdere wedstrijden dit seizoen werd het dus vooral zaak de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden. Dat lukte, waardoor de ploeg van Mulder de derde overwinning op rij bij mocht schrijven. Eindstand: 2-1.

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau (68′ Obispo), Ypema, Verspaget, De Graaf; Van den Goorbergh, Ellouzi (68′ Rijsdijk), Boshuizen; Bennink (84′ Schneijderberg), Koopman (79′ Cobussen), Van de Ven.

Scoreverloop
13′ Koopman 1-0
21′ Van de Ven 2-0
45′ Van der Vlist 2-1

Programma
De Azerion Vrouwen Eredivisie gaat na dit weekend een korte interlandbreak in. De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op zondag 16 oktober, als VV Alkmaar op bezoek komt. Erbij zijn? Koop je kaart(en) hier.