Feyenoord V1 verliest met 0-4 van Fortuna Sittard V1

Voor Feyenoord Vrouwen 1 is de herstart van de  Azerion Vrouwen Eredivisie op een teleurstelling uitgelopen. Met Jessica Torny voor het eerst aan het roer als hoofdtrainer bij een competitiewedstrijd verloor Feyenoord met maar liefst 0-4 van Fortuna Sittard.

Op het eigen Varkenoord liep Feyenoord al snel tegen een sof aan. De wedstrijd was nog geen zeven minuten bezig toen Fortuna-middenvelder Amber van Heeswijk met een afstandsschot het net wist te vinden.

Feyenoord kreeg ondanks deze vroege achterstand wel kansen, maar het ontbrak de ploeg zondagmiddag aan de effectiviteit om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Die effectiviteit bezat Fortuna wel, want na een half uur spelen verdubbelde Tessa Wullaert de score voor de bezoekers door uit een counter de 0-2 binnen te schieten.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Feyenoord er voetballend minder aan te pas, en werd de schade op het scorebord alleen maar groter. Door doelpunten van Alieke Tuin en nogmaals Tessa Wullaert eindigde de eerste competitiewedstrijd van 2023 in een teleurstellende 0-4 nederlaag.

Scoreverloop
7’  Van Heeswijk 0-1
32’ Wullaert 0-2
58’ Tuin 0-3
69’  Wullaert 0-4

Opstelling Feyenoord
Weimar; Brandau, Ypema, Verspaget, De Graaf; Van den Goorbergh, Boshuizen (71’ Hendriks), Van de Ven (80’ Cobussen); Bennink, Rijsdijk (71’ Ellouzi), Van de Lavoir (61’ Koopman).

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord V1 is aanstaande vrijdag 3 februari, als de ploeg op bezoek gaat bij VV Alkmaar. Een week later, op vrijdag 10 februari, staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma. Op Varkenoord wordt er om 19:30 uur afgetrapt tegen sc Heerenveen. Aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Koop je ticket(s) hier.