Feyenoord V1 recht rug in tweede helft en verslaat Ter Leede

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de oefenwedstrijd tegen Ter Leede, dat uitkomt op het tweede niveau van Nederland, met ruime cijfers gewonnen. Op Varkenoord keek de ploeg van Danny Mulder in de rust nog tegen een teleurstellende 1-2 achterstand aan. In de tweede helft werd die achterstand omgebogen in een ruime voorsprong. Mede door een hattrick van July Schneijderberg eindigde de wedstrijd in 6-2.

Feyenoord had in het begin van de wedstrijd het overwicht, maar kon de kansen niet omzetten in goals. Binnen de tien minuten kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Feyenoord-keeper Jacintha Weimar raakte in een poging de bal te stoppen een speelster van Ter Leede en de bal ging op de stip: 0-1.

Net na het half uur wist Cheyenne van den Goorbergh van dichtbij de gelijkmaker binnen te schieten, en lang leek daarmee de ruststand op het bord te staan. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Feyenoord de bal echter niet goed weg bij de eigen goal, en gaf Ter Leede zo de kans om de bal nogmaals in het doel te werken. De ruststand kwam daarmee op een teleurstellende 1-2.

Tweede helft
Vlak na de pauze lag de gelijkmaker er al weer in. Een voorzet vanaf de rechterkant van Romée van de Lavoir dwarrelde zo de verre hoek in: 2-2. Feyenoord leek erop gebrand in de tweede helft de rug te rechten, en dat lukte aardig. Het tempo lag veel hoger dan in de eerste helft en de ploeg van Danny Mulder kreeg loon naar werken. In de 63ste minuut werd een prachtige dieptepass van Jada Conijnenberg koeltjes binnengeschoven door July Schneijderberg: 3-2.

Nog geen vier minuten daarna was het weer raak: een schot van Sabrine Ellouzi werd in eerste instantie nog gestopt door de Ter Leede-keeper, maar de rebound werd knap binnengekopt door Schneijderberg: 4-2. Door doelpunten van Sabrine Ellouzi en nogmaals Schneijderberg eindigde de oefenwedstrijd uiteindelijk in een ruime 6-2 overwinning.

Programma
De eerstvolgende oefenwedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1 is op vrijdag 2 september. Op Varkenoord is Topklasser Saestum dan de tegenstander. De aftrap van deze wedstrijd is om 19:30 uur. Toegang is gratis.