Feyenoord V1 droogt Ajax met 4-1 af in kletsnatte Klassieker

Feyenoord Vrouwen 1 heeft zondag een historische overwinning geboekt. In de allereerste Klassieker ooit op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal werd Ajax op een bomvol Varkenoord met liefst 4-1 verslagen. Daarmee blijft het team van trainer Danny Mulder ongeslagen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Dat de regen al de hele ochtend met bakken uit de lucht kwam, weerhield bijna 2.500 supporters niet om naar Varkenoord te komen. Zij kregen daar allesbehalve spijt van, wat ook gold voor eenieder die vanaf 12:15 uur inschakelde op ESPN. Daar werd de vrouwen-editie van de Klassieker live uitgezonden op het hoofdkanaal.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Feyenoord Vrouwen er klaar voor was. De ploeg ging de duels vol overgave aan en koos bovendien brutaal de aanval, wat al na elf minuten resultaat opleverde. De afvallende bal uit een corner werd in de korte hoek binnengeschoten door Jada Conijnenberg: 1-0. Nog voor de rust werd de voorsprong verdubbeld: Maxime Bennink scoorde uit een voorzet van Pia Rijsdijk die keurig het overzicht behield.

Van deze ruime voorsprong konden de vrouwen van Feyenoord echter niet lang genieten, want nog geen twee minuten later deed Ajax via Nadine Noordam iets terug. Met een 2-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op – onder luid applaus van de toeschouwers op Varkenoord die genoten van een waar voetbalgevecht.

Passie en strijd
Waar Feyenoord in de eerste helft misschien niet altijd het beste van het spel had, was de voorsprong bij rust volledig verdiend op basis van de passie en strijd die de ploeg in het duel legde. Ajax had daarop geen antwoord en moest na 55 minuten ook nog eens met 10 speelsters verder, omdat verdediger Stefanie van der Gragt een directe rode kaart kreeg voor een overtreding op Rijsdijk.

Hoewel Feyenoord Vrouwen het daardoor niet direct makkelijker kreeg – de ploeg leek op twee gedachten te hinken – leidde dit uiteindelijk wel tot een grotere voorsprong. Cheyenne van de Goorbergh zag haar schot van afstand tussen de benen van Ajax-doelman Pothof tegen de touwen vliegen.

Weimar voorkomt aansluitingstreffer
Vlak na die goal voorkwam Feyenoord-keeper Jacintha Weimar met een fantastische redding een mogelijke aansluitingstreffer van de bezoekers. Nog geen twee minuten later lag de bal al weer aan de andere kant in het net. Na goed druk zetten van Isa Kagenaar belandde de bal voor de voeten van Pia Rijsdijk, die de 4-1 binnenschoot.

De overwinning voor Feyenoord Vrouwen had nog groter uit kunnen vallen, nadat de ploeg in de 84ste minuut een penalty kreeg toegekend. Deze werd echter door aanvoerder Annouk Boshuizen op de paal geschoten, waardoor het ‘slechts’ 4-1 bleef.

Prachtige overwinning
Het maakte de overwinning niet minder mooi. Door de historische ‘Nieuwe Klassieker’ blijft de ploeg van Danny Mulder ongeslagen en staat het team met acht punten uit vier wedstrijden op een derde plaats in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers één en twee PEC Zwolle en FC Twente.

Programma
Een pittig programma wacht Feyenoord Vrouwen 1: aanstaande vrijdag 8 oktober gaat de ploeg eerst op bezoek bij koploper PEC Zwolle. De week daarna komt PSV, dat vierde staat, op zondag 17 oktober op bezoek op Varkenoord. Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar: deze koop je hier