Feyenoord V1 draait vroege achterstand om en wint eerste competitiewedstrijd

Feyenoord Vrouwen 1 heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Stadgenoot Excelsior werd op Varkenoord met 2-1 verslagen. De ploeg van Danny Mulder keek al binnen een paar minuten tegen een achterstand aan, maar door doelpunten van Maxime Bennink en Pia Rijsdijk bleven de drie punten uiteindelijk toch in Rotterdam-Zuid.

Na een lange voorbereiding begon vrijdagavond dan eindelijk de competitie voor Feyenoord Vrouwen 1. Met vijf van de zes nieuwe speelsters in de basisopstelling (Danique Ypema, Esmee de Graaf, Sabrine Ellouzi, de jarige Zoï van de Ven en Amber Verspaget) begon Feyenoord ambitieus aan de eerste wedstrijd. Na een paar minuten kreeg de ploeg de eerste domper echter al te verwerken. Na een corner van Excelsior kreeg de Feyenoord-verdediging de bal niet goed weg, en uit de kluts wist Excelsior-aanvaller Dana Breewel de bal in het net te krijgen.

Slordig
Na deze vroege achterstand lukte het Feyenoord niet om echt in de wedstrijd te komen. De ploeg werkte hard, maar was vaak te slordig in de passing om gevaarlijk te worden. Pas na een ruim kwartier kwam het eerste schot op het doel van Excelsior: Cheyenne van den Goorbergh mikte van afstand naast.

Gelijkmaker
In de 21ste minuut kwam Feyenoord wel tot een goed uitgespeelde kans, en het was direct raak. Maxime Bennink werd met een mooie steekpass alleen voor de keeper van Excelsior gezet en aarzelde niet: 1-1.

Tweede helft
Na rust leek Feyenoord direct op zoek te gaan naar de voorsprong. Het spel werd wat verzorgder, en dit leidde tot een aantal kansen op de 2-1. Het duurde echter tot de 68ste minuut voor de bevrijdende treffer viel. Pia Rijsdijk, die nog geen tien minuten in het veld stond, schoot hard raak. Hiermee zette ze de eindstand op 2-1.

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau, Ypema (59′ Obispo), De Graaf, Verspaget; Van Den Goorbergh, Ellouzi (59′ Rijsdijk), Boshuizen; Bennink (71′ Van De Lavoir), Van De Ven, Cobussen (59′ Koopman)

Programma
Feyenoord Vrouwen 1 speelt volgend weekend een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 30 september, als nieuwkomer Telstar op bezoek komt. Aanwezig zijn? Koop je kaart(en) voor deze wedstrijd hier.