Feyenoord V1 doet zichzelf tekort en verliest in Eindhoven (fotoverslag)

Een week na de verrassende nederlaag in Heerenveen is Feyenoord Vrouwen 1 tegen een nieuwe teleurstelling aangelopen. In het Philips Stadion had Feyenoord zondagmiddag het betere van het spel, maar wist het desondanks niet te winnen van PSV. De wedstrijd in Eindhoven eindigde in 3-1.
Na het zeer teleurstellende resultaat in Heerenveen vorige week, waar niet alleen de uitslag maar ook het vertoonde spel niet tevreden stemde, was Feyenoord Vrouwen 1 er zondag op gebrand om in Eindhoven positiever voor de dag te komen.

Dat lukte eigenlijk al direct vanaf de aftrap. De thuisploeg werd in het eigen Philips Stadion vol onder druk gezet en Feyenoord liet zien het voetballen zeker niet verleerd te zijn. PSV loerde op de counter en bij elk moment van onoplettendheid aan Feyenoord-zijde werden de Eindhovenaren gevaarlijk. Hierdoor werd het zondag een leuke, open confrontatie, die beide kanten op leek te kunnen vallen.

Afgestraft
Halverwege de eerste helft was het PSV dat als eerste het net wist te vinden. Slordig balverlies op het Feyenoord-middenveld werd direct afgestraft met een raak afstandschot: 1-0. Feyenoord kreeg daarna nog een aantal kansen, maar wist niet te scoren. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
In de tweede helft had Feyenoord het betere van het spel. De ploeg van Danny Mulder voetbalde een aantal grote kansen bij elkaar, en zette PSV vast op eigen helft. In minuut 73 betaalde dit zich uit, toen Maxime Bennink een voorzet van de zijkant knap binnenschoot: 1-1.

Lang kon Feyenoord niet genieten van deze voorsprong, want een paar minuten later scoorde PSV via andermaal Hulswit alweer de 2-1. In het restant van de wedstrijd was Feyenoord beter, en ging het vol op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd wist PSV echter nog een keer toe te slaan uit een snelle counter, en Kaagman bracht de eindstand op 3-1.

Hoewel het resultaat uitbleef, zal Feyenoord vooral achterblijven met het gevoel dat er zondag in Eindhoven meer in had gezeten. De ploeg van Mulder moet zich nu snel herpakken, want aanstaande vrijdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma.

23′ 1-0 Hulswit
73′ 1-1 Bennink
76′ 2-1 Hulswit
88′ 3-1 Kaagman

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau, Verspaget, Ypema, De Graaf; Boshuizen, Van den Goorbergh, Koopman; Bennink (79′ Cobussen), Rijsdijk (71′ Ellouzi), Van de Lavoir (87′ Kagenaar)

Programma:
De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord Vrouwen 1 is op vrijdag 2 december, als regerend landskampioen FC Twente op bezoek komt op Varkenoord. Aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Koop je kaart(en) hier.