Nieuws

Feyenoord uitgeschakeld in kwartfinale Europa League

on

Feyenoord is door AS Roma uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League. Het was een boeiend voetbalgevecht met tal van kansen aan beide kanten, maar uiteindelijk trok de ploeg van José Mourinho aan het langste eind (4-1).

Na een uur spelen viel de bal voor de voeten van Leonardo Spinazzola, die Bijlow met een schot in de rechter onderhoek versloeg. Zo kwam Roma voor in het Olimpico en gelijk over twee wedstrijden, want Feyenoord had in de thuiswedstrijd 1-0 gewonnen door een doelpunt van Mats Wieffer.

Feyenoord kreeg het echt moeilijk in Rome. Belotti tikte een kopbal van Mancini net langs, maar Roma had met zo’n twintig minuten te spelen de beste papieren om te scoren. Dat deed de thuisploeg ook. Bryan Cristante werkte de bal binnen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens duwen van Tammy Abraham dat aan de goal voorafging.

Een Romeinse goal hing in de lucht, maar het was toch Feyenoord dat scoorde. Szymanski leverde een piekfijne voorzet af en invaller Igor Paixão kopte de bal knap binnen: 1-1 Het leek de goede kant op te gaan voor Feyenoord, maar Roma wist toch te scoren met nog luttele minuten te gaan. Na een snelle Romeinse combinatie kreeg Paulo Dybala de kans om Roma op gelijke hoogte te schieten. Daar wist de invaller wel raad mee. Hij schoot de bal netjes binnen. 

Het ging niet veel later bijna weer fout voor Feyenoord. Dybala kreeg opnieuw een kans om uit te halen, maar dit keer had Bijlow wel een antwoord op zijn inzet. In de reguliere speeltijd viel de beslissing niet meer en dus werd het verlengen in het Stadio Olimpico. Dit keer begon Feyenoord een stuk beter aan de helft. Na een kleine scrimmage kreeg Gimenez de bal voor zijn voeten. De Mexicaanse spits haalde van dichtbij uit, maar schoot ver over. 

Paulo Dybala was op dreef. Hij sneed naar binnen en krulde de bal in de verre hoek, maar Bijlow bokste het schot weg. Uit de corner die daarop volgde raakte invaller Roger Ibañez met een kopbal de lat. Tammy Abraham, nog een invaller, kreeg de bal in de rebound ook niet langs Bijlow. Het werd de wedstrijd van de invallers. Nog voordat de eerste helft van de verlenging voorbij was, viel er een derde Romeinse treffer. Belotti stond op de juiste plek om een voorzet van Abraham in te tikken en Roma over twee wedstrijden op voorsprong te zetten. 

Pellegrini maakte in de tweede helft van de verlenging nog een vierde doelpunt. Initieel werd de goal afgekeurd wegens buitenspel, maar na een check van de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd. Daarna was er voor de Rotterdammers geen beginnen meer aan. AS Roma speelde het goed uit en verzekerde zich van de halve finale in de Europa League ten koste van Feyenoord. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Gimenez nog een rode kaart voor een forse overtreding op Gianluca Mancini, een extra smet op een al vervelende avond.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply