Feyenoordinbeeld

Feyenoord traint in Spanje min of meer gedwongen op last van Spaanse politie 

on

Na twee jaar afwezigheid streek Feyenoord gisteren toch weer neer op de velden van Marbella Football Center, aan de Spaanse zuidkust. De koploper in de eredivisie leek die locatie aanvankelijk als een gesloten boek te moeten beschouwen, omdat fans van de Rotterdammers in het verleden in te grote getalen langskwamen om de Rotterdammers daar aan het werk te zien. 

.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de Spaanse politie, die drie jaar achter elkaar steeds meer aanhangers van Feyenoord richting Marbella zag afreizen. De directie van Feyenoord besloot daarop min of meer noodgedwongen te kiezen voor andere locaties. Dubai was in 2015 meer dan geslaagd, maar toen de sjeik die de Rotterdammers had uitgenodigd en alle kosten voor zijn rekening had genomen overleed, kon door die optie een streep.

.
Vorig jaar streek Feyenoord neer in het Portugese Albufeira, waar hevige regenval vrijwel alle velden onbespeelbaar maakte. De oefenwedstrijd tegen het Belgische Charleroi werd derhalve op een golfcomplex afgewerkt.

.

En dus werd het dit jaar gewoon weer Marbella, waar Feyenoord in de drie seizoenen onder trainer Ronald Koeman telkens voor koos. De club waakt echter voor een grote toeloop en laat nog slechts bij één training toeschouwers toe.

.

Zelfs de oefenwedstrijd zaterdag tegen de amateurs van Katwijk wordt afgewerkt achter gesloten deuren. De ‘hoofdact’ tegen het Duitse Mainz is die dag overigens wel te bezoeken, maar wordt in het plaatselijke stadion gespeeld, ver weg van de trainingsvelden.

.

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft liefst 29 spelers meegenomen naar Spanje. Karim El Ahmadi (Afrika Cup) en Sven van Beek (voetblessure) ontbreken, maar doelman Kenneth Vermeer sluit weer aan. De keeper, maanden absent door een achillespeesblessure, moet in Marbella zien waar hij staat. Officieel spreekt de club over het zogenaamde ‘optrainen’ van de keeper tot wedstrijdniveau, maar Vermeer zou zich volgens ingewijden nu al sterker dan ooit voelen.

.

De jeugdspelers Mats Knoester, Dylan Vente en Tyrell Malacia krijgen in Spanje de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login