Nieuws

Feyenoord traint door tot eind mei

on

Feyenoord hervat vanaf vrijdag 1 mei aanstaande de training op 1908, uiteraard in aangepaste vorm. Dit nadat vorige week door het RIVM en de overheid groen licht werd gegeven voor het beperkt openstellen van topsportaccommodaties. Alle trainingen worden verplicht achter gesloten deuren afgewerkt, waardoor er geen toegang kan worden verleend aan supporters of andere bezoekers.

Voor het beperkt openstellen van sportcomplexen is een gedetailleerd protocol opgesteld. Naast het feit dat alle standaard hygiëne-maatregelen van het RIVM strikt nageleefd dienen te worden, is nog een aantal voorwaarden van toepassing. Zo geldt voor alle aanwezigen onder meer dat ze zowel voor, tijdens als na de training anderhalve meter afstand dienen te houden, terwijl ook de trainingsmaterialen- en apparaten voldoende uit elkaar moeten staan. Ook is het de spelers niet toegestaan voor en na de trainingen bij de poort te stoppen voor het uitdelen van handtekeningen en/of het maken van een praatje met supporters dan wel foto’s. De veiligheid van de spelers en de supporters gaat nu eenmaal boven alles.

Aan elke trainingssessie mag een beperkt aantal spelers en trainers deelnemen, wat betekent dat er na elkaar in kleine groepen zal worden getraind. Ter ondersteuning mag verder op de locatie een klein aantal medewerkers aanwezig zijn, waaronder fysiotherapeuten/verzorgers. Voor alle aanwezigen geldt uiteraard dat zij klachtenvrij moeten zijn. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit de komende weken eventueel worden opgeschaald.

Als gevolg van het coronavirus en alle daaropvolgende maatregelen trainde de selectie van Feyenoord op vrijdag 13 maart voor het laatst op 1908. Sindsdien hebben spelers voornamelijk thuis onder digitale begeleiding van de medische en fysieke staf getraind. Zo kreeg iedere speler een individueel trainings- en voedingsschema en vond er een aantal keer per week een groepssessie plaats via een videoverbinding.

Nu duidelijk is dat er tot in elk geval 1 september geen wedstrijden mogen worden gespeeld, is er door de staf een voorlopig fysiek schema opgesteld voor de komende weken. De planning is nu om tot eind mei door te trainen.

Bron: Feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login