Nieuws

Feyenoord-topscorer aller tijden Cor van der Gijp (91) overleden

on

Cor van der Gijp is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden. Feyenoords topscorer aller tijden verbleef al een aantal jaar in een verzorgingshuis in Dordrecht en was ziek. Van der Gijp scoorde liefst 177 doelpunten voor Feyenoord en was de oom van tv-analyticus René.

Van der Gijp werd in 1931 geboren in Dordrecht. In zijn geboortestad vormde hij in de beginjaren van zijn carrière met zijn broers Wim, Janus en Freek de gevreesde voorhoede van Emma. 

Feyenoord had de pijlsnelle midvoor – naar verluidt liep hij 100 meter in 11,5 seconde – al snel op de korrel en kocht hem in 1955 voor een bedrag van 18.000 gulden. In 233 competitiewedstrijden scoorde Van der Gijp 177 keer, tot op de dag van vandaag nog altijd een clubrecord. Samen met Henk Schouten en Coen Moulijn vormden zij een illuster trio, dat tot eind 1963 bij elkaar bleef in De Kuip.

Na een succesvolle periode in Rotterdam speelde Van der Gijp nog drie jaar in de hoofdstad bij Blauw-Wit. Daarnaast speelde hij 13 interlands, waarin hij zes keer scoorde.

Nadat hij zijn loopbaan had beëindigd, was Van der Gijp in meerdere functies actief: van trainer tot scheidsrechter en van technisch directeur tot eigenaar van een eigen sportzaak. Hij was onder meer trainer van Veendam (waar hij te maken had met linksback Johan Derksen) en van FC Dordrecht. Ook had hij de technische leiding bij Feyenoord, waarin hij een blauwe maandag samenwerkte met trainer Pim Verbeek en was hij technisch directeur bij FC Eindhoven.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply