Nieuws

Feyenoord thuis ongeslagen tegen Belgische tegenstanders

on

De confrontatie met Standard Luik van donderdagavond wordt de vierde Europese thuiswedstrijd tegen een Belgische tegenstander in de clubhistorie van Feyenoord. De club verloor in eigen huis nog nooit een officieel Europees duel van een Belgische ploeg.

Feyenoord speelde in eigen stadion eenmaal eerder tegen Standard Luik. Op 19 december 1973 werd in het toernooi om de UEFA Cup met 2-0 van de Belgen gewonnen, door doelpunten van Lex Schoenmaker en Willem van Hanegem. De uitwedstrijd tegen Standard Luik die een maand eerder werd gespeeld, ging met 3-1 verloren.

Feyenoord nam het in 1977 in een dubbele confrontatie op tegen FC Molenbeek Brussels Strombeek. Op 3 maart 1977 eindigde de onderlinge ontmoeting in De Kuip zonder doelpunten: 0-0, terwijl op 16 maart in Brussel met 2-1 werd verloren.

De laatste keer dat Feyenoord een Belgische tegenstander trof in Europees verband was in het seizoen 2010-2011. AA Gent was toen de opponent in de play-off ronde van de Europa League. Thuis wist Feyenoord met 1-0 te winnen (doelpunt Leroy Fer), maar uit werd met 2-0 verloren, waardoor Feyenoord was uitgeschakeld.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_7064.PNG

You must be logged in to post a comment Login