Feyenoord tegen Slavia Praag beloond voor goed spel en hard werken

Feyenoord gaat na twee speelronden in de groepsfase van de Europa Conference League aan kop in Groep E. In eigen huis boekte Arne Slot met zijn team de eerste zege. Slavia Praag werd met 2-1 verslagen door goals van Orkun Kökcü en Bryan Linssen.

De eerste helft ging Feyenoord als een wervelwind over het veld. Slavia Praag kreeg amper de tijd om de bal in de ploeg te houden en de thuisploeg was na balverovering juist erg sterk. Feyenoord had vanaf het eerste fluitsignaal het overwicht en trok dat door tot het einde van de eerste helft. De ploeg van Slot beloonde zichzelf daarvoor met twee vroege goals.

Orkun Kökcü opende al na dertien minuten de score. De middenvelder, die als controleur indruk maakte aan en zonder de bal, schoof de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterhoek. Bryan Linssen verdubbelde de marge tien minuten later door een voorzet van Tyrell Malacia binnen te koppen.

In de tweede helft schakelde Feyenoord een tandje terug, zonder enorm veel kansen weg te geven. De 2-1 van Tomás Holes viel uit een vrije trap en was een smetje op de avond, maar niet meer dan dat. Slavia Praag drong aan en werd nog één echt keer gevaarlijk, toen Malacia op de doellijn redding moest brengen. De gelijkmaker viel niet meer.

Komende zondag sluit Feyenoord het blok voor de tweede interlandbreak af met een uitwedstrijd tegen Vitesse (aftrap 16:45 uur). Klik hier om alles nog eens rustig terug te lezen.