Nieuws

Feyenoord tegen gelijkmatigere verdeling FOX-geld

on

Feyenoord is niet voor een gelijkmatigere verdeling van de televisiegelden. Dat zegt Jan de Jong, algemeen directeur van de Rotterdamse club, tegen Voetbal International.

Eredivisie-clubs onderhandelen op dit moment over tv-geld in de zogeheten veranderagenda Eredivisie. “Waar ik niet voor ben, is het bestaande geld van FOX herverdelen”, zegt De Jong tegen VI. “Dan is het geen kwaliteitsagenda meer, maar een nivelleringsagenda.”

De Feyenoord-directeur wil geen ‘eerlijkere’ verdeling. “Je ziet hoe moeilijk de topclubs het nu al hebben. Als je het beetje geld dat de topclubs nog kunnen besteden, gaat verdelen, geloof ik niet dat we in Europa onze kansen vergroten. Daarbij moet je ook niet vergeten dat veel geld van de top-drie al naar beneden vloeit via transfers. Feyenoord heeft de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in voetballers van clubs als AZ en Heerenveen. Dat leidt ook tot een herverdeling.”

De Jong heeft nagedacht over een alternatief. “We zijn bereid om een vast percentage van eventuele Europese inkomsten af te staan aan de andere clubs, zodat iedereen kan investeren in een goede jeugdopleiding en een grasveld. De topclubs zijn het daarover unaniem eens.”

Bron: Voetbalprimeur.nl