Nieuws

Feyenoord-talent Vilhena: “Zit nog veel meer in”

on

De beslissing van Feyenoord-trainer Ronald Koeman om voorlopig geen beroep meer te doen op Kelvin Leerdam, opent deuren voor een andere speler uit de Rotterdamse jeugdopleiding. De pas 17-jarige Tonny Trindade de Vilhena krijgt de laatste weken de mogelijkheid om te laten zien wat hij kan. De middenvelder geniet met volle teugen van zijn kans in het eerste elftal, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Vorig seizoen was hij er ineens, Tonny Trindade de Vilhena. Toen Feyenoord in de tweede helft van het seizoen wat personele problemen kende in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente, schoof Koeman de jonge middenvelder naar voren. Amper drie maanden na zijn zeventiende verjaardag moest de zoon van een Angolese vader en Nederlandse moeder er ineens staan in een topwedstrijd in de Eredivisie.

Vilhena stond er en mede dankzij hem won Feyenoord die wedstrijd in de Grolsch Veste met 0-2. Daarna verdween hij weer even in de anonimiteit, maar de beslissing van Kelvin Leerdam om zijn aflopende contract niet te verlengen heeft er voor gezorgd dat hij nu zijn echte kans krijgt. Tegen Willem II stond Vilhena afgelopen weekend voor de vierde keer op rij in de basis.

Op de vraag of hij tevreden is over hetgeen hij de laatste weken heeft laten zien in de eerste elftal van Feyenoord, antwoordt Vilhena wat aarzelend. “Nou, ik denk dat er nog veel meer in zit. Maar ik ben ook blij met wat er nu al uit gekomen is. Iedereen in het elftal heeft me goed opgevangen, ik weet in het veld precies wat ik moet doen. Dat ik nu het vertrouwen krijg van de trainer, is geweldig. Daar ben ik heel blij mee.”

Er lijkt geen twijfel over te bestaan dat Vilhena ook zondag, uit bij AZ, in de basis zal staan bij Feyenoord. “Dat wordt weer een mooie uitdaging”, blikt de middenvelder, die met Feyenoord in gesprek is over een nieuw contract, vooruit op het duel in Alkmaar.

“We zullen daar goed moeten spelen om te kunnen winnen”, weet hij. Als Feyenoord ook bij AZ een goed resultaat behaalt lonkt een mooie klassering, zeker omdat de overige vier duels tot de winterstop niet heel zwaar zijn. “Maar zo ver moeten we nog niet kijken”, vindt Vilhena. “We moeten van wedstrijd naar wedstrijd leven. In de winterstop zien we dan wel waar we staan.”

Naar resultaten van de ploegen om Feyenoord heen, concurrenten in de strijd om een plek in de top-vijf, kijkt Vilhena niet. Over het gelijkspel tussen Twente en FC Utrecht van afgelopen weekend haalt hij dan ook zijn schouders op. “Het heeft geen zin om daar mee bezig te zijn. We moeten naar onszelf kijken en onze wedstrijden winnen. Als je dat niet doet, heb je namelijk niets aan de resultaten van andere teams.”

Bron: Fcupdate.nl

You must be logged in to post a comment Login