Nieuws

Feyenoord-talent maakt langverwacht debuut: “Kan heel snel gaan in de voetballerij”

on

Matthew Steenvoorden maakte zaterdag zijn Eredivisie-debuut in Feyenoord 1. De 21-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kwam in de tweede helft in de ploeg voor Joris Mathijsen.

“Het ging allemaal heel snel. Direct na rust moest ik warmlopen en na een minuut stond ik er al in. Dit is nu mijn vierde seizoen bij het eerste en dan is het mooi om eindelijk je debuut te maken. Vier jaar geleden was ik misschien zenuwachtig geweest, maar daar had ik nu geen last van”, zegt Steenvoorden in gesprek met RTV Rijnmond over zijn eerste minuten in de Kuip.

Steenvoorden bleef prima op de been tegen Heracles Almelo. “In de tweede helft ging het iets minder met de ploeg. We creëerden veel kansen en door het tegendoelpunt kwamen we nog even onder druk te staan, maar voor mezelf ging het wel goed”, zegt het talent. Wellicht kan Steenvoorden donderdag in het Europa League-duel met Rijeka opnieuw op speeltijd rekenen.

Voor die wedstrijd is het onzeker of trainer Fred Rutten een beroep kan doen op verdedigers Sven van Beek, Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen. “Daar weet ik nog niks van. We zullen het zien, maar ik ben er klaar voor. Het kan heel snel gaan in de voetballerij”, aldus Steenvoorden.

Bron: Voetbalprimeur

IMG_8774

You must be logged in to post a comment Login