Nieuws

Feyenoord supporters welkom bij uitduel met FC Porto

on

Feyenoord mag toch supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Porto in de Europa League van aanstaande donderdag. Dat is de uitkomst van het beroep dat Feyenoord had aangetekend tegen de straf van de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’. De straf was bepaald naar aanleiding van de gebeurtenissen (onder andere het massaal afsteken van vuurwerk) tijdens de uitwedstrijd tegen BSC Young Boys.

De straf van het moeten spelen van de eerstvolgende Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek is door de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’ omgezet in een voorwaardelijke straf, met een proeftijd van een jaar. De geldboete van liefst 55.000 euro wegens wangedrag van supporters blijft staan.


Feyenoord is uiteraard blij dat het team donderdag toch kan rekenen op de steun van de aanhang en dat supporters bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Zeker omdat er veel kaarten waren verkocht en een groot aantal supporters hun reis al had geboekt.

Laat vuurwerk thuis!
Daarnaast doet de club een dringend beroep op de supporters om vuurwerk thuis te laten. Het is van groot belang dat de uitwedstrijd tegen FC Porto in alle opzichten ordelijk verloopt, vanwege de voorwaardelijke straf met proeftijd van een jaar en met het oog op de straf die mogelijk nog volgt naar aanleiding van het vuurwerk in De Kuip tegen BSC Young Boys.

Informatie omwisselen
In afwachting van de uitkomst van het beroep was Feyenoord gestopt met het omwisselen van kaarten voor FC Porto-uit. Nu de uitkomst bekend is en supporters mee mogen, gaat het omwisselen vanaf vandaag (maandag) verder aan de loketten van Feyenoord Service & Tickets (Olympiazijde van De Kuip), van 18:00 uur tot 21:00 uur. Omwisselen kan dinsdag op dezelfde locatie van 9:00 uur tot 21:00 uur.

Feyenoord adviseert met klem alle supporters om hun kaart vóór vertrek naar Portugal in Nederland om te wisselen. Voor de hopelijk enkele supporters die écht niet in gelegenheid zijn in Nederland om te wisselen, wordt met de lokale autoriteiten besproken op welke wijze in Porto nog kan worden omgewisseld. Nadere informatie hierover volgt nog.

Alle supporters met een kaart voor FC Porto – Feyenoord ontvangen nog een infomail.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login