Nieuws

Feyenoord-supporters op de been rond trainingscomplex, vuurwerkverbod zorgt voor onbegrip

on

Vanmorgen was op 1908 de laatste training van Feyenoord voordat morgen De Klassieker aanvangt. Traditioneel verzamelden veel-supporters zich zaterdagmorgen in aanloop naar de training zich rond het trainingscomplex. Er zijn veel agenten op de been en de ME heeft de dijk geblokkeerd. Sterker nog er is zelfs een vuurwerkverbod.

Het Algemeen Dagblad noemt de sfeer onder de vele honderden supporters “onrustig”. Er wordt volgens de krant veel zwaar vuurwerk afgestoken en dat zorgt voor huilende kinderen, die met vader of moeder naar de training zijn gekomen.

Volgens een supporter zorgen de aanwezigheid van de ME en de ontplofte bommen in twee Feyenoord-cafés voor een grimmige sfeer. Een kleine groep supporters en de ME kwamen kort ook met elkaar in conflict. Bussen werden aangevallen met houten stokken en er werden stenen gegooid. Volgens het AD zijn enkele supporters gearresteerd.

Overigens hangt er een drone in de lucht en op diverse gebouwen rondom het complex staan agenten om beter overzicht te kunnen houden.

Zo lijkt er zelfs rond het trainingscomplex een eind te komen aan een traditie om de Feyenoord-spelers voor aanvang van De Klassieker een hart onder de riem te steken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply