Feyenoordinbeeld

FEYENOORD STUNT TEGEN MANCHESTER UNITED

on

Feyenoord is de groepsfase van de Europa League begonnen met een stunt van formaat. In De Kuip was de ploeg tegen de miljoenenformatie van Manchester United vrijwel van begin tot eind de sterkste, met een verdiende 1-0 overwinning als resultaat.

.

Een voorbode voor de overwinning was na 37 minuten voetbal te zien. Manchester United-manager José Mourinho sprong toen op uit zijn dug-out, liet een luide schreeuw horen en maakte met zijn handen een gebaar waarmee hij duidelijk wilde maken dat zijn ploeg eindelijk eens de rust moest bewaren.

.

Die uitbarsting was het resultaat van ruim een half uur voetbal, waarin Feyenoord eerst geduldig de kat uit de boom had gekeken, voordat de ploeg langzaam maar zeker steeds brutaler de aanval begon te zoeken. Dat deed het elftal luid toegejuicht door het legioen, dat in een voor ruim de helft gevulde Kuip geluid maakte voor vijftigduizend.

.

Feyenoord voelde zich bovendien gesteund door een uitstekend tactisch plan, waarin de verdedigende organisatie prima was verzorgd. Zo maakten flankspelers Jens Toornstra en Steven Berghuis niet alleen aanvallend maar ook defensief veel meters, terwijl achterin met name Eric Botteghin zich een rots in de branding toonde. De verdediger toonde geen enkel ontzag voor de fysiek sterke tegenstander en kreeg verschillende keren de handen van de supporters op elkaar na weer een gewonnen duel.

.

Hij was daarmee de drijvende kracht in een elftal dat met name in het laatste kwartier voor rust blaakte van het zelfvertrouwen. In die fase kreeg Feyenoord ook de grootste kans van de eerste helft via Jens Toornstra, die op aangeven van Terence Kongolo uit kansrijke positie over schoot.

.

Het was pas in het laatste half uur dat Feyenoord voor het eerst meer naar achter werd gedrukt, wat niet los te zien was van het feit dat Mourinho na een uur spelen zijn volledige voorhoede wisselde. Daar ging Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval spelen en werd geflankeerd door Memphis Depay en Ashley Young.

.

Tegelijkertijd bood dat Feyenoord mogelijkheden om op de tegenaanval gevaarlijk te worden, te meer via de snelheid van invaller Bilal Basaçikoglu. Dat strijdplan leverde tien minuten voor tijd succes op, toen Nicolai Jørgensen op de rand van buitenspel ontsnapte op de rechterflank en de bal uitstekend teruglegde. De ingelopen Vilhena zag zo vanuit de tweede lijn opeens een vrij doel voor zich en schoof de bal uitstekend in de linkerhoek.

.

Het doelpunt van de middenvelder had een enorme ontlading tot gevolg, al bracht de voorsprong ook het besef dat Feyenoord een loodzwaar slot van de wedstrijd te wachten stond. Daarin bleef de ploeg vooral uitblinken in de enorme hoeveelheid energie die de spelers in hun spel legden, waardoor United geregeld op basis van inzet werd afgetroefd.

.

Alleen in de slotminuut was het nog eenmaal serieus billenknijpen voor alle Feyenoorders, toen Ibrahimovic plaatsnam achter een vrije trap uit kansrijke positie. Zijn kiezelharde schot passeerde de muur, maar werd gestuit door Brad Jones.

.

Het was de laatste opwelling van United, dat na het laatste fluitsignaal met de staart tussen de benen afdroop richting kleedkamer. De Feyenoorders vielen elkaar ondertussen dolgelukkig in de armen en werden luidkeels toegezongen door het legioen, na een van de fraaiste Europese overwinningen uit de recente clubgeschiedenis.

.

Feyenoord – Manchester United 1-0

Scoreverloop:

79’ 1-0 Vilhena

.

Scheidsrechter: Jesús Gil Manzano (Spa)

.

Opstellingen:

Feyenoord: Jones; Karsdorp (90’ Nieuwkoop), Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Berghuis (68’ Basaçikoglu), Jørgensen en Toornstra.

.

Manchester United: De Gea; Darmian, Bailly, Smalling, Rojo; Schneiderlin, Herrera, Mata (63’ Young) , Pogba; Martial (63’ Depay) en Rashford (63’ Ibrahimovic).

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login