Nieuws

Rijnmond: ‘Feyenoord stopt met project Feyenoord City’

on

Feyenoord gaat niet meer door met Feyenoord City, het project om een nieuw stadion op Rotterdam Zuid te laten bouwen. Bouwconcern BAM heeft de betrokken partijen laten weten dat de voorwaarden om het stadion te bouwen extreem gewijzigd zijn. Daardoor vindt de Rotterdamse club het niet meer verantwoord om door te gaan met het langlopende stadionproject.

Er is lange tijd gesproken met de bouwpartner BAM om het nieuwe stadion voor een gegarandeerde bouwsom te laten verrijzen. De bedragen en voorwaarden waar tot dusver over gesproken werd zijn behoorlijk gewijzigd. Feyenoord heeft daarom besloten dat het totaal niet realistisch is om door te gaan met de komst van een nieuw stadion. Door de immens gestegen bouwkosten leek het eind oktober al deze kant op te gaan met Feyenoord City.

Door: Dennis van Eersel

Een woordvoerder van Feyenoord verwijst door naar de woorden van president-commissaris Toon van Bodegom, die onlangs aan de media liet weten dat de club op korte termijn, dus binnen enkele weken, duidelijkheid kan geven over Feyenoord City. Goed ingevoerde bronnen bevestigen echter dat er al duidelijkheid is. 

Binnen Feyenoord, Stadion Feijenoord en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is sprake van verontwaardiging richting de BAM. Vanaf de zomer van 2019 zijn er gesprekken gevoerd met het bouwconcern. Tijdens dat proces zou niet eerder zijn aangegeven dat de gewenste bouwprijs van Feyenoord onhaalbaar is.

Tijdens gesprekken in oktober bleek dat er nieuwe voorwaarden bij zijn gekomen, waar Feyenoord niet aan kan en wil voldoen. Er is een enorme stijging van de kostenraming op tafel gelegd.

Het bouwbedrijf maakte recent hun nieuwe beleidsplan bekend, waarin staat dat de BAM zich gaat terugtrekken uit projecten die zij als risicovol inschatten.

Uit een toetsingsrapport zal blijken dat Feyenoord niet aan alle randvoorwaarden kan voldoen, nu er geen akkoord komt met een bouwbedrijf om het nieuwe stadion te bouwen. Hiermee is ook de bijdrage van de gemeente van de baan, waardoor er een streep door het stadionproject van Feyenoord City wordt gezet.

Concreet betekent dit dat Stadion Feijenoord failliet zal gaan en ook de voetbalclub zelf kost het afketsen van dit stadionplan zeker zo’n 2,8 miljoen. Feyenoord zal bekijken hoe het de schulden en het eigenaarschap van Stadion Feijenoord kan overnemen.

Het hele artikel is HIER te lezen

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply