Nieuws

Feyenoord: ‘Steun team alleen positief, laat fakkels thuis’

on

Feyenoord doet supporters het klemmende verzoek het team donderdagavond rond en tijdens de wedstrijd tegen FC Zorya Luhansk alleen op positieve en toegestane manieren te steunen.

De club benadrukt daarbij nog maar eens vooral geen vuurwerk of fakkels te ontsteken en zich te onthouden van kwetsende spreekkoren en ander wangedrag. Dit om te voorkomen dat de cruciale wedstrijd – waarin Feyenoord de groepsfase van de Europa League kan bereiken – tot nieuwe boetes en/of andere strafmaatregelen van de UEFA leidt, waardoor Feyenoord ernstig wordt benadeeld.

Feyenoord voelt zich genoodzaakt tot de oproep nadat de club vorige week flink werd bestraft door de UEFA, naar aanleiding van door de voetbalbond geconstateerd wangedrag tijdens de Europese thuiswedstrijd van 30 juli j.l. tegen Besiktas. De club kreeg een boete van liefst € 45.000,-. Bovendien mogen er van de UEFA donderdag geen supporters plaatsnemen op de vakken E en EE.

Afgelopen weekend konden rond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht nog eens twee mensen worden aangehouden van wie op basis van videobeelden vast staat dat zij zich tijdens de wedstrijd tegen Besiktas hebben misdragen. Het aantal aanhoudingen naar aanleiding van wangedrag rond de thuiswedstrijd tegen Besiktas staat daarmee nu op vijftien. Betrokkenen hebben allen een stadionverbod gekregen. Bovendien zal Feyenoord, zoals in het verleden ook al meermalen is gelukt, deze mensen aansprakelijk stellen voor zowel de door de UEFA opgelegde geldboete alsmede overige schade.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_6743.PNG

You must be logged in to post a comment Login