Nieuws

Feyenoord stelt KNVB teleur en kiest voor eigen weg

on

Feyenoord heeft besloten om niet deel te nemen aan de zogenaamde voetbalpiramide die in 2016 van start gaan. Dat houdt in dat het beloftenelftal van de Rotterdammers niet zal instromen in de topklasse, zoals de KNVB dat wel graag had gezien.

Na overleg heeft Feyenoord echter besloten om samen met tien andere Eredivisie-clubs en vijf Jupiler League-clubs een nieuwe beloftencompetitie op te zetten. Technisch directeur Martin van Geel vindt het kostenplaatje van ruim één miljoen euro veel te hoog en ziet bovendien weinig voordelen aan het ambitieuze plan van de KNVB, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. “Vanaf 2016 moet een club een volledige selectie op de been brengen.”


“Wij hebben minder contractspelers dan de andere topclubs in de Eredivisie. We moeten een aparte technische en medische staf optuigen en ook de accommodatie ervoor inrichten. Bij de weerstand van de tegenstanders uit de topklasse plaatsen we onze vraagtekens. De entourage is niet aansprekend, want zelfs in de Jupiler League zien we al wedstrijden met slechts 300 man publiek. Die ga je in de tweede divisie ook krijgen.’”


Bovendien wil Feyenoord op maandagavond graag de eigen talenten aan het werk kunnen zien, iets wat in het model van de KNVB niet mogelijk is. Van Geel: “Dat lukt niet als het beloftenteam op dezelfde tijd speelt als het eerste elftal. De beste spelers zitten dan op de bank bij het eerste en spelen weer niet bij de beloften.” Behalve Feyenoord hebben ook ADO Den Haag, Heracles, NAC, Willem II, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Dordrecht, sc Heerenveen, Excelsior, Cambuur, NEC, Roda JC, VVV, Fortuna en Telstar zich niet ingeschreven voor de voetbalpiramide.You must be logged in to post a comment Login