Nieuws

Feyenoord start trainingskamp met toernooiwinst

on

Feyenoord had zich geen betere start van het trainingskamp kunnen wensen. In Duisburg verzekerde het team van Dick Advocaat zich van de Cup of Traditionals, dankzij overwinningen op Borussia Dortmund (1-3) en MSV Duisburg (1-2). Beide wedstrijden duurden tweemaal een half uur. Klik hier voor het liveblog.

Vooral tegen Borussia Dortmund maakte Feyenoord indruk. De ploeg toonde zich uiterst effectief en sloeg in een tijdsbestek van iets meer dan een half uur driemaal toe. Twee van de goals werden gemaakt door Nicolai Jørgensen. Op aangeven van Mark Diemers (0-1) en Orkun Kökcü rondde de spits beide keren uitstekend af. Tussendoor was Eric Botteghin trefzeker uit een hoekschop.

Bijlow keert strafschop
In de slotfase deed de Duitse grootmacht iets terug via Axel Witsel, maar de overwinning kwam voor Feyenoord niet meer in gevaar. Zeker niet omdat Justin Bijlow in blessuretijd een strafschop keerde, die makkelijk was toegekend na een duwtje van Mark Diemers. De jonge doelman koos de goede hoek en hield zo wonderkind Erling Braut Haaland van scoren af.

Goals Toornstra en Narsingh
Dankzij de knappe overwinning op Borussia Dortmund had Feyenoord tegen MSV Duisburg aan een gelijkspel genoeg om het toernooi te winnen. Hoewel de vermoeidheid zeker in het laatste half uur zijn tol begon te eisen, bracht het team ook dat duel tot een goed einde. Dankzij goals van Jens Toornstra en Luciano Narsingh werd het 1-2.

Het doelpunt van Narsingh kwam voort uit een prachtige aanval. Na een sublieme assist met de hak van Linssen kon Narsingh alleen op het doel af, waarna de snelle buitenspeler knap raak schoot uit een moeilijke hoek.

Steven Berghuis
De late tegengoal van de Duitsers mocht de pret niet drukken voor Feyenoord, zeker niet omdat Steven Berghuis in het laatste half uur zijn rentree maakte. De aanvoerder maakte daarmee zijn eerste speelminuten van de voorbereiding, nadat hij enige tijd aan de kant stond met een luchtweginfenctie.

Al met al kan Feyenoord dus spreken van een zeer geslaagde eerste dag van het trainingskamp, dat vanaf morgen wordt vervolgd in Zuid-Duitsland. Iets verderop in het Oostenrijke Kufstein staan vervolgens nog twee oefenwedstrijden op het programma, tegen Arminia Bielefeld (dinsdag, 16:00 uur) en Hamburger SV (vrijdag, 16:00 uur.

Mis niets!
Uiteraard staan ook de online clubkanalen deze week volledig in het teken van het trainingskamp en de twee oefentoernooien. Klik hier voor ons liveblog en alle updates over de #PreSeasonTour van Feyenoord.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login