Nieuws

Feyenoord start met beloftenteam voor vrouwen

on

Feyenoord start met ingang van het seizoen 2019-2020 met een beloftenteam voor vrouwen. De Vrouwen Beloften van Feyenoord gaan uitkomen in de beloftencompetitie van de KNVB, waarmee het totaal aantal teams in die competitie op acht komt.

‘Dat we aankomend seizoen kunnen starten met een Vrouwen Beloftenteam is geweldig en weer een mooie stap voor het vrouwenvoetbal binnen Feyenoord,’ zegt Manon Melis, coördinator meidenvoetbal bij Feyenoord.

‘We zijn twee seizoenen geleden gestart met Onder 13 en Onder 15 en hebben dit vorig jaar met Onder 17 al kunnen uitbreiden naar drie teams,’ vervolgt Melis. ‘Het is mooi dat we onze jeugdspeelsters nu weer een nieuw perspectief en een volgende stap kunnen bieden door te starten met de beloften.’

Drie teams
Er blijven komend seizoen drie teams actief: Onder 14, Onder 16 en het beloftenteam. De MO14 en MO16 spelen ook in de komende voetbaljaargang in een jongenscompetitie. Het beloftenteam gaat in de beloftencompetitie spelen onder licentie van Feyenoord Academy, maar zal net als de andere twee teams blijven vallen onder Feyenoords maatschappelijke afdeling.

Dit is een bewuste keuze, legt Melis uit. ‘Ons meidenvoetbal heeft een maatschappelijk karakter, doordat een deel van de speelsters afkomstig is uit de verschillende wijken in Rotterdam-Zuid en zij ontdekt worden via onze maatschappelijke projecten. Daardoor bieden we een hele hoop meiden uit Rotterdam-Zuid de mogelijkheid om hun voetbaldroom na te jagen en in het rood-witte shirt van Feyenoord te spelen.’

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login