Feyenoordinbeeld

Feyenoord sprak met supporters over staan op trappen noordzijde  

on

Feyenoord heeft, naar aanleiding van de problematiek rondom het staan door supporters op de trappen, gesproken met verschillende seizoenkaarthouders aan de noordzijde. Feyenoord heeft het belang voor de club om de trappen vrij te houden nogmaals onder de aandacht gebracht. Tegelijkertijd hebben de seizoenkaarthouders toegelicht waarom een groep supporters vaak op de trappen wil staan.

.
Naar aanleiding van het gesprek heeft Feyenoord besloten om voorlopig bij alle nationale thuiswedstrijden terughoudend te zijn met optreden tegen het staan op de trappen. Voor de Europese wedstrijden geldt dat Feyenoord er wel alles aan zal blijven doen om trappen vrij te houden. Dit onder meer om het risico op nieuwe boetes of de sanctie van het moeten leeghouden van delen van het stadion uit te sluiten. Feyenoord ontving naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Manchester United vorige maand alweer een forse boete van 13.000 euro wegens het niet vrijhouden van de trappen en het afsteken van vuurwerk door het publiek.

.

Feyenoord heeft in het gesprek met de groep supporters aangegeven dat het opnieuw serieus werk gaat maken van het toetsen van de haalbaarheid van de invoer van staanplaatsen op vak S en wellicht iets daarbuiten. Omdat er sinds 2006 door Feyenoord al meerdere malen onderzoek is verricht naar de mogelijkheden en kosten verwacht de club hier op redelijk korte termijn een uitspraak over te kunnen doen. 

.

De (uiteindelijke) doelstelling om trappen leeg te houden blijft onverminderd van kracht. Feyenoord beseft echter dat er een overgangsfase nodig is om in overleg met haar supporters een voor iedereen aanvaardbare en werkbare situatie te creëren.

.

Europees voetbal

Voor wat betreft de Europese wedstrijden zal Feyenoord er vanwege de zware sancties van de UEFA dus alles aan blijven doen om trappen vrij te houden voor publiek. Feyenoord heeft de supporters tijdens het gesprek hierop nadrukkelijk gewezen en de supporters gaven aan dit te begrijpen. De club doet dan ook een vriendelijk maar ook dringend verzoek aan supporters om bij de Europese wedstrijden hieraan volledige medewerking te verlenen en instructies van veiligheidspersoneel zonder enig voorbehoud op te volgen.

.

Bron: Feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login