Nieuws

Feyenoord speelt op miraculeuze wijze gelijk tegen Fenerbahçe

on

Feyenoord heeft zaterdagavond in de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe voor een bizarre stunt gezorgd. De ploeg keek in het Sükrü Saracoglustadion in Istanbul al na achttien minuten tegen een 3-0 achterstand aan, een score die tot de 87ste minuut op het bord stond. Door goals van Steven Berghuis (2) en Jens Toornstra werd het in de absolute slotfase echter alsnog 3-3.

Ontketend Fenerbahçe

Mede dankzij de 0-5 zege op FC Basel van vorige week startte Feyenoord met vertrouwen aan het duel met Fenerbahçe. Al snel bleek dat de tegenstand van de Turken groter was dan die van de Zwitsers, want de eerste de beste kans was direct raak. Justin Bijlow redde eerst nog toen Alper Potuk voor hem opdook, maar Eljif Elmas kon vervolgens van ver raak schieten in het lege doel.

Binnen het kwartier lag ook de tweede tegengoal erin. Tyrell Malacia beging een lichte overtreding op Baris Alici, waarna Victor Giuliano de Paula van elf meter raak kon schieten. Toen Mathieu Valbuena drie minuten later ook de 3-0 mocht binnenkoppen, leek een afgang voor Feyenoord in de maak.

Bijlow onderscheidt zich

Na een half uur had de score hoger kunnen oplopen, toen Giuliano voor de tweede keer een strafschop mocht nemen. Dit keer had Bijlow echter een knappe redding in huis, waardoor hij een grotere achterstand voorkwam.

Feyenoord – gecoacht door Jean-Paul van Gastel omdat Giovanni van Bronckhorst ontbrak vanwege familieomstandigheden – kreeg daarna iets meer grip op het duel. Het resulteerde onder meer in een goede kans voor Robin van Persie, die op aangeven van Steven Berghuis de bal met een halve omhaal een meter over het doel van Volkan Demirel werkte.

Het laatste gedeelte voor rust bood hoop voor de tweede helft, maar al vroeg kon Bijlow zich opnieuw onderscheiden. De doelman voorkwam met een fraaie redding de vierde treffer van Alici. In het laatste half uur kwam Fenerbahçe niet echt meer in zijn buurt, terwijl Feyenoord alles probeerde om nog een doelpunt mee te pikken.

Drie goals in negen minuten

Die eretreffer kwam drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, toen Berghuis vanaf een meter of achttien hard en laag uithaalde en via de binnenkant van de paal raak schoot. Niet veel later was het nogmaals raak en dit keer was Berghuis de aangever. De buitenspeler versnelde aan de rechterkant en gaf de bal panklaar voor op Jens Toornstra, die bij de eerste paal hard binnenkopte en de uitslag een nóg draaglijker karakter gaf.

3-2 leek het maximaal haalbare, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg Tonny Vilhena na een licht duwtje een strafschop. Berghuis ging achter de bal staan en knalde overtuigend binnen, waardoor Feyenoord alsnog gelijkspeelde en met een goed gevoel van het veld stapte.

Feyenoord vliegt zondag terug naar Rotterdam, waar het volgende week zondag de openingswedstrijd tegen Levante UD speelt. Op zaterdag 4 augustus start het seizoen officieel met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login