Feyenoord speelt met 1-1 gelijk tegen Sc Heerenveen

Feyenoord heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld bij sc Heerenveen. Steven Berghuis zette de Rotterdammers in de eerste helft nog op voorsprong uit een strafschop, maar die treffer was niet genoeg voor de winst. Ibrahim Drešević scoorde in de laatste tien minuten voor Heerenveen, waardoor de Rotterdammers wederom puntverlies lijden in de eredivisie.

Heerenveen begon beter aan de wedstrijd. Feyenoord was slordig en liet zich afbluffen in het Abe Lenstra Stadion. Het resulteerde uiteindelijk in een strafschop voor de Friezen. Eric Botteghin legde Rodney Kongolo neer in het strafschopgebied, waardoor de bal op elf meter kwam te liggen.

De penalty van Jens Odgaard werd echter knap gestopt door Kenneth Vermeer, waardoor de 0-0 stand op het bord bleef. Na kansen voor beide doelen bleek het venijn in de staart van de eerste helft te zitten. Feyenoord kreeg na een handsbal van Sherel Floranus een strafschop, die benut werd door Steven Berghuis: 0-1.

Na rust kreeg Heerenveen door slordigheden aan de kant van Feyenoord nog wat kansen op de gelijkmaker, maar die werden niet benut. Een afstandsschot van verdediger Ibrahim Drešević vloog tien minuten voor tijd wél binnen, waardoor de ploegen de punten deelden.

Scoreverloop

45+1′ 0-1 Steven Berghuis
80′     1-1 Ibrahim Drešević

Bron: Rijnmond.nl