Nieuws

FEYENOORD SPEELT  GELIJK TEGEN RODA JC

on

Feyenoord is er zondagmiddag tegen Roda JC Kerkrade niet in geslaagd de volle buit te pakken. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst bleef in het Parkstad Limburg Stadion steken op een 1-1 gelijkspel. Centrumspits Michiel Kramer kopte de Rotterdammers halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Feyenoord bleek niet bij machte om daar tegen de promovendus een passend vervolg aan te geven.
Feyenoord verscheen in Limburg voor het eerst dit seizoen aan de aftrap met Eljero Elia, die in de openingsfase direct gevaarlijk was. De aanvaller volleerde een voorzet van Dirk Kuyt in het zijnet, om even later door Jens Toornstra weggestoken te worden. Elia kwam vrij in kansrijke positie, maar in plaats van voor eigen succes te gaan koos hij voor een voorzet, die weggewerkt kon worden door Roda’s defensie.
Halverwege de eerste helft kon het meegereisde legioen alsnog juichen, toen Kramer een voorzet van de opgekomen Rick Karsdorp vol overtuiging achter Roda-doelman Benjamin van Leer kopte. Een kleine tien minuten later was die voorsprong echter alweer teniet gedaan door de thuisploeg, die Feyenoord via het aanvalsduo Richmond Boakye-Edwin Gyasi het nodige werk bezorgde.
Zo kon Jan-Arie van der Heijden na een kwartier spelen ternauwernood redding brengen, nadat Gyasi Kenneth Vermeer had weten te passeren. Het was ook na een met geel bestrafte overtreding van Van der Heijden op diezelfde Gyasi dat Hicham Faik de bal uit de toegekende vrije trap buiten bereik van Vermeer de kruising in joeg: 1-1.
Gaandeweg de tweede helft ging Feyenoord steeds nadrukkelijker op zoek naar de overwinning, maar uitgespeelde kansen bleven lang uit. Pas in de slotfase werd Feyenoord via invaller Bilal Basaçikoglu gevaarlijk, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging net over.
Scoreverloop

0-1 20′ Kramer

1-1 27′ Faik
Opstelling Feyenoord

Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden (60′ Nelom), Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Toornstra (85′ Immers); Kuyt, Kramer en Elia (72′ Basacikoglu).

Bron: Feyenoord.nl

  

 

You must be logged in to post a comment Login