Nieuws

FEYENOORD SPEELT MET 1-1 GELIJK TEGEN AZ

on

Feyenoord sluit seizoen af met gelijkspel tegen AZ
Feyenoord heeft zaterdagavond het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen AZ. Beide ploegen speelden nergens meer om in Alkmaar. Feyenoord leek lange tijd de achtste zege op rij te boeken, maar een schitterende treffer van Johann Berg Gudmundsson zorgde in de slotfase voor een puntendeling.

Eerste helft
Beide ploegen begonnen rustig aan het duel in het AFAS Stadion. Het was AZ dat via Steven Berghuis het eerste speldenprikje uitdeelde. Feyenoord-doelman Kostas Lamprou kon de bal vrij simpel vangen. Pas na een kwartier voetballen liet Feyenoord van zich spreken: Lex Immers zag zijn slappe schot echter gekeerd worden door doelman Esteban. De eerste grote kans voor de Rotterdammers was voor Jean-Paul Boëtius. In een periode waarin Feyenoord heerste schoof hij de bal net naast.

In de twintig minuten na die mogelijkheid lieten beiden ploegen wederom weinig hoogstaand voetbal zien. Boëtius raakte via een AZ-speler de lat en Alkmaarder Roy Beerens zag zijn inzet geblokt worden door Jordy Clasie. Vlak voor rust had Boëtius Feyenoord op voorsprong moeten zetten, maar de jongeling hielp ook zijn derde kans om zeep.

Tweede helft
Na rust kwam Feyenoord direct fel uit de startblokken, wat resulteerde in een grote kans van Graziano Pellè. De clubtopscorer van de Rotterdammers kon een door Joris Mathijsen teruggelegde bal niet binnenkoppen. De paal stond zijn treffer in de weg. Even later was het wel raak toen Lex Immers profiteerde van geklungel in de AZ-defensie. De middenvelder onderschepte een te korte terugspeelbal en zag vervolgens hoe doelman Esteban uitgleed. Immers kon de bal vervolgens simpel binnentikken.

Direct na die treffer had Ruben Schaken bijna de 2-0 op zijn voet. Esteban stond echter in de weg. Het in die periode sterke Feyenoord had nog meer kansen om de genadeklap uit te delen. Schaken, Boëtius en Mathijsen hadden het vizier net niet op scherp staan. In de laatste twinitg minuten zette AZ weer wat meer aan. Het resulteerde in een aardige mogelijkheid voor Gudelj, maar hij zag zijn vrije trap over het doel van Lamprou gaan.

Diezelfde Lamprou werd een kwartier voor tijd gewisseld. De 35-jarige Ronald Graafland mocht van Ronald Koeman zijn debuut maken voor Feyenoord. De routinier wist zijn doel niet schoon te houden. Twee minuten voor tijd schoot Johann Berg Gudmundsson de bal op prachtige wijze achter hem, waardoor Feyenoord de achtste zege op rij kon vergeten.

Opstelling Feyenoord: Lamprou (76′ Graafland); Van Beek, De Vrij, Mathijsen, Kongolo; Vilhena, Clasie (82′ Vormer), Immers; Schaken (64′ Goossens), Pellè, Boëtius.

Scoreverloop:
53′ Lex Immers 0-1
88′ Johann Berg Gudmundsson 1-1

Bron: Rijnmond.nl

20140503-211818.jpg

You must be logged in to post a comment Login