Nieuws

FEYENOORD SPEELT MET 1-1 GELIJK IN BREDA

on

Feyenoord heeft in de aanloop naar de komende topwedstrijden tegen achtereenvolgens FC Twente en Ajax duur puntenverlies geleden op bezoek bij NAC Breda. De ploeg van trainer Ronald Koeman bleef steken op een 1-1 gelijkspel en verzuimde zodoende de druk op de directe concurrenten op te voeren. Daryl Janmaat opende halverwege de eerste helft de score, NAC Breda maakte nog voor rust gelijk via een benutte strafschop van Rydell Poepon. NAC-invaller Stipe Perica kreeg vijf minuten voor tijd een rode kaart.

Een aangeschoten handsbal betekende in een zonnig Rat Verlegh Stadion een keerpunt in de eerste helft. Feyenoord was daarin lange tijd de sterkste ploeg op het veld, totdat Danny Verbeek de bal in het strafschopgebied hard tegen de arm van de wegdraaiende Miquel Nelom schoot. Scheidsrechter Bas Nijhuis wees daarop ten onrechte resoluut naar de stip, waarvandaan Poepon vervolgens raak schoot.

Daarmee zorgde de NAC-spits voor de gelijkmaker in de wedstrijd, nadat Janmaat halverwege de eerste helft de score had geopend. De verdediger was het eindstation van een uitstekende aanval, waarbij Lex Immers er met een handig overstapje voor zorgde dat de defensie van NAC op het verkeerde been kwam te staan. Graziano Pellè gaf vervolgens een steekpass richting Janmaat, die via het been van een verdediger de bal in de verre hoek prikte.

De voorsprong voor Feyenoord was geheel volgens de verhoudingen op het veld. De ploeg van Koeman was sterk aan de wedstrijd begonnen, in de wetenschap dat gewonnen moest worden om de druk op te voeren op Ajax en FC Twente, met het oog op de onderlinge confrontaties die komende weken op het programma staan.

Feyenoord verzuimde echter om vroeg afstand te nemen, terwijl het daar wel de kansen voor kreeg. Zo redde doelman Jelle Ten Rouwelaar ternauwernood op een kopbal van Pellè en schoot Boëtius na een snelle tegenaanval van dichtbij op de keeper. Beide kansen hadden een beter lot verdiend.

Hetzelfde gold voor een mogelijkheid die Pellè na krap een uur spelen kreeg, dankzij een uitstekende voorzet van Janmaat. De spits had de bal voor het inkoppen, maar raakte het lichaam van Ten Rouwelaar. Die kans was het startschot van een nieuw offensief van Feyenoord, dat kort na rust Erwin Mulder dankbaar mocht zijn dat hij een afstandschot van Uros Matic wist te redden.

Toch was er van het gemak waarmee Feyenoord aan het begin van de eerste helft keer op keer door de defensie van NAC wist te breken na rust weinig meer over. De ploeg was niet nauwkeurig genoeg in de passing, zag individuele acties te vaak mislukken en had bovendien het geluk niet aan haar zijde.

Feyenoord speelde in de slotfase met een man meer vanwege een rode kaart voor invaller Perica (tackle van achter op Janmaat), waarna Koeman een extra aanvaller in het veld bracht in de persoon van Mitchell Te Vrede. Een slotoffensief leverde grote kansen op voor Feyenoord – een vrije trap van John Goossens werd gered, Lex Immers schoot naast – maar de bevrijdende treffer bleef uit.

NAC Breda – Feyenoord 1-1
Scoreverloop:
25’ 0-1 Janmaat
37’ 1-1 Poepon (strafschop)

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Nelom, Immers, Vilhena, Pellè (Feyenoord), Matic (NAC Breda)

Rood: Perica (NAC Breda, 84’)

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg; Matic, Hadouir (81’ Perica), Gilissen; Verbeek (71’ Tighadouini), Poepon en Sarpong (86’ Kwakman).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom (85’ Te Vrede); Clasie, Immers, Vilhena; Armenteros (67’ Schaken), Pellè en Boëtius (82’ Goossens).

Bron: Feyenoord.nl

20140216-165643.jpg

You must be logged in to post a comment Login