Feyenoord speelt met 0-0 gelijk tegen Arminia Bielefeld

Feyenoord en Arminia Bielefeld hebben elkaar dinsdag in evenwicht gehouden in het Oostenrijkse Kufstein. De eerste wedstrijd in het toernooi om de Helden Cup eindigde doelpuntloos: 0-0.

Op het gelijkspel was niet zoveel af te dingen. De Duitsers, afgelopen seizoen kampioen geworden en zodoende gepromoveerd naar de Bundesliga, waren in de eerste helft sterker, terwijl Feyenoord juist na rust de bovenliggende partij was. Beide teams slaagden er niet in om een van de schaarse kansen te verzilveren.

Pluspunt voor Dick Advocaat was dat hij ten opzichte de Cup of Traditions-duels van afgelopen zaterdag weer wat ruimer in zijn keuzes zat. Zo waren Bart Nieuwkoop en Marcos Senesi weer inzetbaar. De Argentijn maakte 45 minuten vol en maakte een rustige en stabiele indruk op zijn vertrouwde plek in het hart van de defensie.

Verder kon Advocaat nauwelijks te spreken zijn over het eerste bedrijf, waarin Feyenoord amper in de buurt kwam van het vijandelijke doel. De onvrede van de coach was met name in de openingsfase goed hoorbaar, toen hij zich meermaals luid coachend meldde langs de lijn.

Na rust had Feyenoord wel het initiatief, al leidde dat lange tijd niet tot echt grote kansen. Tot de laatste minuten, toen de ingevallen Luciano Narsingh plots oog in oog kwam te staan met de Duitse doelman. De rappe aanvaller ging ondanks de aanwezigheid van Bryan Linssen en Róbert Bozeník voor eigen succes, maar vond de keeper op zijn weg.

Daarmee was de kans voor Feyenoord verkeken om het toernooi te beginnen met een overwinning en bonuspunten te pakken. De Helden Cup gaat woensdag verder met een duel tussen Hamburger SV en VfB Stuttgart. Vrijdag komt Feyenoord weer in actie, als de ploeg het opneemt tegen Hamburger SV. Ook die wedstrijd begint om 16:00 uur en is live te zien op FOX Sports.