Nieuws

Feyenoord speelt in Klassieker met 1-1 gelijk

on

Het is Feyenoord zondagmiddag niet gelukt om Ajax op de knieën te dwingen. De Rotterdammers waren grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en leken na een wonderschone 1-0 van Igor Paixão de beste papieren te hebben om De Klassieker in hun voordeel te beslissen, maar een ongelukkige eigen goal van Mats Wieffer bepaalde anders.

De hamvraag voorafgaand aan De Klassieker in De Kuip was of Feyenoord het momentum wist te benutten. Want als de Rotterdammers een keer als favoriet aan de tweedstrijd met Ajax begonnen, dan was het zondag wel. Waar de Rotterdammers al negen eredivisieduels op rij ongeslagen waren, had Ajax in de competitie al vijf wedstrijden niet gewonnen. 

Het eerste wapenfeit van De Klassieker was een kopballetje van Igor Paixão, maar dichterbij de openingstreffer was Feyenoord toen Jurriën Timber de thuisploeg bijna een handje hielp. Het scheelde weinig of de verdediger tikte een corner van Orkun Kökçü in eigen doel, maar keeper Geronimo Rulli tikte de bal attent uit de hoek.

Na ruim 25 minuten, toen de druk van Feyenoord wat minder werd, stichtte ook Ajax voor het eerst gevaar. Een voorzet van Calvin Bassey werd net voorlangs gekopt door Mohammed Kudus, waarna Justin Bijlow niet veel later ook in actie moest komen toen Timber plots voor zijn neus opdook. 

Feyenoord, dat tegen Ajax speelde met dezelfde elf als een week eerder in en tegen Groningen (0-3), profiteerde na ruim een halfuur optimaal van een verkeerde inspeelpass van Steven Berghuis. De attente Quilindschy Hartman wist de bal te onderscheppen en kreeg de bal bij Igor Paixão, die op avontuur ging en Feyenoord vervolgens op weergaloze wijze op voorsprong schoot.

Na de pauze bleef Feyenoord de betere ploeg. Het was opnieuw Hartman die een kans voor Feyenoord inleidde nadat hij niet voor het eerst belangrijk was met een interceptie. Vanuit de tweede lijn haalde Danilo maar eens uit, maar de poging van de oud-Ajacied ging naast het doel van Rulli. Een schotkans van Sebastian Szymanski werd ternauwernood geblokt door de invliegende Edson Alvarez. Dat lukte niet toen de Pool even later weer in kansrijke positie kwam, maar net naast schoot.

Het was wachten op noemenswaardige kansen voor de bezoekers, die maar niet écht gevaarlijk werden in De Kuip. Maar uiteindelijk kwamen die mogelijkheden er dan toch. Kudus werd weggestuurd en stond pardoes oog in oog met Bijlow, die razendsnel uitkwam en het gevaar daarmee onschadelijk wist te maken. Dat versterkte het gevoel dat het zeker nog niet gedaan was in De Kuip. En dat bleek ook wel toen Feyenoord na een ongelukkige situatie daadwerkelijk de gelijkmaker moest incasseren. Nadat Klaassen de bal kopte, viel de bal via het lichaam van Wieffer binnen: 1-1. 

Santiago Gimenez kreeg in de slotfase een enorme kans om Feyenoord alsnog naar de zege te schieten, maar hij kreeg de bal niet langs Rulli.

Feyenoord – Ajax 1-1 (1-0)

34′ 1-0 Igor Paixão

71′ 1-1 Mats Wieffer (eigen doelpunt)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kokçü, Szymanski (81′ Q. Timber); Jahanbakhsh (81′ Idrissi), Danilo (74′ Gimenez), Paixão (74′ Dilrosun)

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply