Nieuws

FEYENOORD SPEELT GELIJK TEGEN SC HEERENVEEN

on

Feyenoord is er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd in dit nog prille seizoen in winst om te zetten. De ploeg van trainer Fred Rutten bleef in de Kuip tegen SC Heerenveen steken op een 1-1 gelijkspel.

De bezoekers startten brutaal in de Kuip. Luciano Slagveer was al na drie minuten dichtbij de openingstreffer na een knappe actie, maar hij mikte net naast. Aan de andere kant had keeper Kristoffer Nordfeldt een moeizaam antwoord op een harde knal van voormalig Heerenveen-speler Bilal Basacikoglu. De Friese ploeg bleef daarna lang het meest dreigend. Zo schoot Feyenoord-target Hakim Ziyech maar net naast het doel van doelman Erwin Mulder.

De thuisploeg wist daar lang niets tegenover te stellen. Tien minuten voor rust was Tonny Vilhena wel gevaarlijk, maar zijn schot vanaf zestien meter werd door Nordfeldt naast getikt. Een minuut later was de sluitpost opnieuw een sta-in-de-weg op een kopbal van Mitchell te Vrede, die werd bediend door Basacikoglu. In de slotfase van de eerste helft namen de gasten de regie weer over en kopte Mark Uth in blessuretijd nog over in kansrijkse positie.

De tweede helft was een stuk levendiger dan de eerste 45 minuten. Bij Te Vrede ontbrak de precisie en Immers tikte (waar hij beter had kunnen koppen) naast na een voorzet van Jean-Paul Boëtius. Even later zwijnde Feyenoord, toen Slagveer de paal raakte. Na exact een uur spelen moesten de Friezen met tien man verder. Joey van den Berg kreeg na een overtreding op invaller Ruben Schaken zijn tweede gele kaart.

Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Ziyech verschalkte Mulder met een vrije trap: 0-1. Feyenoord rechtte de rug en maakte snel gelijk. Boëtius vond de vuisten van Nordfeldt, maar vervolgens kopte Immers, via een voet van Te Vrede, alsnog raak na een voorzet van Schaken (1-1).

Feyenoord voerde de druk en kreeg ook kansen. Zo redde Nordfeldt een inzet van de net ingevallen Manu, was Te Vrede dreigend en knalde Ruud Vormer tegen een tegenstander. Aan de andere kant pegelde Marten de Roon net naast. In de slotfase lukte het Feyenoord niet om nog een gaatje te vinden. Te Vrede vond in blessuretijd wederom Nordfeldt.

Opstelling Feyenoord: Mulder, Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Vormer, Vilhena, Immers, Bilal (57. Schaken), Te Vrede en Boëtius (76. Manu).

Scoreverloop: 67′ Hakim Ziyech 0-1, 70′ Mitchell te Vrede 1-1

Bron: Rijnmond.nl

IMG_5296.PNG

You must be logged in to post a comment Login