Nieuws

FEYENOORD SPEELT GELIJK IN TILBURG: 1-1

on

Feyenoord heeft zondagmiddag twee punten verspeeld in Tilburg. Op bezoek bij Willem II werd het 1-1. Met dank aan de videoscheidsrechter léék Feyenoord aan de haal te gaan met de zege, maar defensief geklungel leidde de late gelijkmaker van Fran Sol in. 

De eerste helft in het Koning Willem II Stadion was werkelijk niet om aan te gluren. Zowel Willem II als Feyenoord bakte er 45 minuten lang niets van. Beide teams kregen één aardige kans. Berghuis schoot van afstand op de vuisten van goalie Timon Wellenreuther. Aan de andere kant van het veld kopte Fran Sol van dichtbij tegen Kenneth Vermeer aan. Hij was onder de lat opnieuw de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow.

Na de pauze bleef het niveau bedenkelijk. Feyenoord, met een onzichtbare Nicolai Jörgensen en Robin van Persie beiden in de basis, had uiteindelijk de hulp van de VAR nodig om tot scoren te komen. Uit videobeelden bleek dat Thomas Meissner zijn tegenstander Jan-Arie van der Heijden iets te nadrukkelijk had vastgehouden. Scheidsrechter Kevin Blom wees naar de stip en Berghuis benutte in de 73e minuut het buitenkansje.

De Rotterdammers leken op rozen te zitten, maar gooiden hun eigen glazen in door in de 83e minuut knullig balverlies te lijden. Linksback Tyrell Malacia leverde in, Donis Avdijaj gaf de bal voor en bij de eerste paal werd Sven van Beek afgetroefd door Sol: 1-1.

Feyenoord heeft nu zeventien punten, zeven minder dan de feilloze koploper PSV en één meer dan Ajax. De Amsterdammers spelen om 16.45 uur in eigen huis tegen AZ. Willem II staat met negen punten op een gedeelde elfde plaats.

Bron: voetbalprimeur.nl