Nieuws

Feyenoord speelt gelijk in oefenduel tegen KRC Genk

on

Feyenoord kwam niet verder dan een gelijkspel in een vriendschappelijke wedstrijd tegen KRC Genk. Beide ploegen maakten hun enige doelpunt in de wedstrijd uit een strafschop. Leroy Fer – die vandaag als aanvoerder het veld betrad – scoorde met een panenka de enige treffer van Feyenoord.

De wedstrijd kende een valse start nadat KRC Genk in de tweede minuut een penalty kreeg toegewezen. Marcos Senesi beging een overtreding en de Belgen benutten hun kans vanaf elf meter.

Na deze tegenslag ging de wedstrijd snel weer gelijk op, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Zo werd KRC Genk op verschillende momenten gevaarlijk in het strafschopgebied van Feyenoord. Doelman Thijs Jansen – die vandaag in de basis startte, greep meerdere malen goed in en voorkwam zo extra tegendoelpunten.

Panenka Fer
Vlak voor rust kwam toch de gelijkmaker van de schoen van Leroy Fer. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Bart Nieuwkoop onderuit werd gehaald. Fer bewees te beschikken over stalen zenuwen, want hij schoot de bal fraai binnen met een onvervalste panenka.

Speelminuten jeugdspelers
Dick Advocaat wijzigde aan het begin van de tweede helft zijn opstelling op vier plekken. Zo kwamen Tyrell Malacia, Archaf El Bouchataoui, Jordy Wehrmann en Dylan Vente in het veld. De starters Christian Conteh – die zijn eerste minuten maakten voor Feyenoord 1 -, Jens Toornstra, Bryan Linssen en Marcos Senesi bleven achter in de kleedkamer. Later in de wedstrijd kregen ook Ian Smeulers en Mikael Tørset Jonhson speelminuten van de hoofdtrainer.

Kans op voorsprong
Beide ploegen slaagden er niet in om in de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken. Ridgeciano Haps kwam wel dichtbij een doelpunt nadat hij in het laatste kwartier zijn schot langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Ook KRC Genk kwam niet meer aan scoren toe nadat grote kansen uitbleven in de tweede helft. Beide teams moesten dus uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

De samenvatting van deze wedstrijd is zondag te zien op het YouTube-kanaal van Feyenoord.

KRC Genk – Feyenoord
Scoreverloop:
3’ Theo 1-0
40’ Fer 1-1

Opstelling Feyenoord: Jansen, Nieuwkoop, Johnston (’76 Smeulers), Senesi (’45 El Bouchataoui), Haps, Fer, Teixeira (’76 Tørset Johnsen) , Toornstra (’45 Wehrmann); Narsingh, Linssen (’45 Vente), Conteh (’45 Malacia).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login