Feyenoord speelt 0-0 tegen Dinamo Zagreb

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd om de eerste Europa League-wedstrijd van Dinamo Zagreb te winnen. In Zagreb eindigde de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League van Feyenoord met 0-0.

Volgens Rijnmond.nl speelden de Rotterdammers een verdienstelijke wedstrijd in Kroatië. Feyenoord kreeg gedurende de wedstrijd de betere kansen en miste via Steven Berghuis zelfs een strafschop, maar beloonde zichzelf niet met een goal.

De Rotterdammers begonnen uitstekend in Kroatië. Feyenoord kreeg in de eerste minuten een aantal kansen. Bryan Linssen en Ridgeciano Haps konden Feyenoord op voorsprong schieten, maar verzaakten beide. In zevende minuut kreeg de ploeg van Dick Advocaat dé uitgelezen kans op 0-1 te komen.

Na een overtreding van Kristijan Jakic op Feyenoorder Mark Diemers, kreeg Feyenoord een strafschop. Steven Berghuis ging achter de bal staan, maar schoot de bal hard door het midden, op de doelman van de Kroaten: Dominik Livakovic.

Linssen kreeg vervolgens zo’n acht minuten voor rust een enorme kopkans. Een goede voorzet van Diemers belandde weliswaar op zijn hoofd, maar de bal had te weinig kracht om de doelman te verrassen.

Feyenoord was in de tweede helft ook de betere. Het duurde wel even totdat de Rotterdammers weer écht gevaarlijk werden.

Marcos Senesi kreeg in de 72e minuut zijn tweede gele kaart, nadat hij zijn been te hoog had en daarmee een speler van Zagreb raakte. Advocaat bracht Eric Botteghin in het veld, die sinds zijn blessure voor het eerst weer minuten maakte.

Doordat Feyenoord met tien man kwam te spelen, wilden de Rotterdammers een punt uit het vuur slepen. Dat lukte, ondanks dat Dinamo Zagreb nog een enorme kans kreeg. Justin Bijlow redde zijn ploeg drie minuten voor tijd door razendsnel uit te komen. Daardoor bleef het in Kroatië bij 0-0.

Bron: Rijnmond.nl