Nieuws

Feyenoord O21 niet blij met promotieregels, promoveren wordt lastig

on

Het Algemeen Dagblad laat weten dat Feyenoord absoluut niet blij is met de promotieregeling die de KNVB heeft vastgesteld voor de elftallen onder 21 jaar. Technisch directeur Frank Arnesen kreeg recent vanuit Zeist te horen dat een kampioenschap van Feyenoord in de nieuwe competitie niet automatisch promotie naar de Tweede Divisie betekent.

Dat zou betekenen dat de voorgestelde doelen om zo spoedig mogelijk kampioen te worden én daarna te promoveren naar de Tweede Divisie ineens niet meer hand in hand gaan.

Het AD trekt zelfs de conclusie dat een titel van Feyenoord ‘waardeloos’ zou zijn als Jong Sparta en Jong Volendam zelf goed presteren. Arnesen bevestigt dit verhaal in het dagblad: Als Sparta en Volendam namelijk in de top negen zou finishen, kan Onder 21 niet promoveren.

Indien Feyenoord Onder 21 kampioen wordt én Sparta of Volendam eindigen bij de onderste twee ploegen in de Tweede Divisie, dan promoveert Feyenoord O21 wel direct.

Arnesen is duidelijk: “We nemen dit elftal serieus. We nemen de spelers serieus. De staf is in orde en dan wil je ook promoveren als je kampioen zou worden.”

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login